Informació general

Pressupostos

L'Ajuntament de Cambrils liquida el pressupost de 2020 per un import de 45,69 milions d'euros

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Ajuntament de Cambrils
Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Ajuntament de Cambrils | Berta Ruiz

Al ple telemàtic celebrat ahir al matí es va donar compte de la liquidació del pressupost de l'exercici de 2020. El regidor d'Hisenda –Jaume Gila– va ser l'encarregat de detallar les xifres tant del pressupost de l'Ajuntament com dels organismes autònoms i els patronats. Segons va apuntar, l'Ajuntament ha liquidat el pressupost de 2020 per un import de 45,69 milions d'euros. El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, va fer una valoració "molt positiva dels comptes", ja que el pressupost s’ha executat en un 83,03 % del global del pressupost de despeses, malgrat que algunes de les actuacions dels béns i serveis corrents no s’han pogut dur a terme com a conseqüència de la pandèmia. A aquest percentatge cal afegir-hi un 11,3%, que està ja compromès per la seva execució durant el 2021.

David Chatelain (PP): "En l'apartat d'ajudes es podria haver fet molt més"

Sobre aquest punt, el portaveu del PP –David Chatelain– va valorar que "tota consideració s'ha de fer dins de la situació d'excepcionalitat provocada per la covid-19. S'han produït menors despeses per actes que no s'han pogut realitzar, han minvat els ingressos i fins i tot s'han donat ajudes en l'àmbit social tot i que moltes menys en l'àmbit empresarial. Aquest exercici és una excepció difícil de valorar. Aquesta excepcionalitat afecta tots els ajuntaments, no només el de Cambrils i el cert és que d'altres han fet bastants més esforços, sobretot en el sosteniment del teixit econòmic. En l'apartat d'ajudes es podria haver fet molt més, mentre que el grau d'endeutament és fruit de les mesures de control forçades des de l'any 2013".

Ana López (PSC): "Hi ha hagut poca agilitat política a l'hora de prendre decisions davant les necessitats que estem patint"

Per part de PSC, la regidora Ana López també va comentar que "aquest any 2020 ha estat un any excepcional, però cal fer una valoració política. És cert que es van deixar de fer activitats, però s'havíem de tenir altres despeses per donar resposta a les necessitats de la gent i fer inversions per recuperar l'economia en comptes de realitzar la compra del celler que, al nostre parer, era del tot desaconsellable. Al final arribem amb un romanent d'11 milions d'euros que no és una bona notícia, perquè hi ha moltíssimes necessitats que no s'han cobert. Hi ha hagut poca agilitat política a l'hora de prendre decisions davant les necessitats que estem patint".

Juan Carlos Romera (Cs): "No comparteixo la visió tant optimista del senyor Gila i de l'equip de govern"

En una línia similar es va expressar el regidor de Cs –Juan Carlos Romera– qui va qualificar l'any 2020 com a "molt complicat i excepcional" i va augurar que, "aquest 2021 no pinta gaire diferent, però amb l'esperança que millori amb la vacunació". Romera va comentar que, "no comparteixo la visió tant optimista del senyor Gila i de l'equip de govern. S'han pagat més de 3 milions a entitats bancàries, a la compra del celler i altres inversions no prioritàries quan, a dia d'avui no conec cap persona que hagi cobrat un sol euro dels ajuts anunciats per a l'empresariat. A nivell social, caldria haver fet major inversió per nodrir i evitar que la gent caigués en una situació extrema; hi ha centenars de famílies en situació d'ERTO o d'atur i difícilment veuen un futur més esperançador".

Comenta aquest article