Societat

La processó del Sant Enterrament congrega centenars de persones als carrers del Barri Antic

Per Lluís Rovira i Barenys



Moment de la processó del Sant Enterrament, celebrada el Divendres Sant a la nit
La processó del Sant Enterrament, celebrada el Divendres Sant a la nit, va ser l'acte litúrgic amb més rellevància de la Setmana Santa a Cambrils. La participació va ser més nombrosa que mai. La processó va sortir de la plaça de l'església de Santa Maria a les 10 de la nit i va recórrer els carrers de les Creus, Cardenal Vidal i Barraquer, Major, plaça del Setge, avinguda del Mil·lenari, avinguda de la Independència, Jacint Verdaguer, Sindicat, Foix, Sant Plàcid, Immolats del Setge i plaça d'Espanya, lloc on es va acabar.

Enguany s'ha estrenat el nou tabernacle "El retorn del calvari", que ha format part de la processó juntament amb els altres set que ja hi havia. Precisament els 8 tabernacles cambrilencs van ser exhibits a la plaça d'Espanya durant tota la tarda del Divendres Sant, tal i com es ve fent els darrers anys. Cal dir que el matí del divendres es va fer el viacrucis pels carrers del Barri Antic.

Força ocupació

Pel que fa a la vesant turística de la Setmana Santa cal dir que ha respost a les expectatives d'ocupació. Durant aquest cap de setmana festiu Cambrils s'ha omplert de visitants. El que no ha acabat d'acompanyar, però, ha estat el temps. La nuvolositat i les pluges esporàdiques han fet acte de presència durant aquests dies tot i que el diumenge va lluir un sol espaterrant que va propiciar la presència de la gent a les platges.
Pel que fa a l'operació retorn cal dir que ahir a mig matí les retencions de l'autopista A-7 eren ben visibles al seu pas per Cambrils.

Comenta aquest article