Informació general

Instal·lacions

El rocòdrom del parc del Pinaret, una instal·lació frustrada des de la seva inauguració

El rocòdrom del parc del Pinaret torna a estar inutilitzat; l'aparició de noves esquerdes en la seva estructura impossibilita el seu ús i caldria una reparació important perquè pugui tornar a posar-se en servei

Per Berta Ruiz

Imatge del rocòdrom, ubicat a la part superior del parc del Pinaret
Imatge del rocòdrom, ubicat a la part superior del parc del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

El rocòdrom del parc del Pinaret torna a estar inutilitzat. L'aparició de noves esquerdes en la seva estructura impossibilita el seu ús i caldria una reparació important perquè pugui tornar a posar-se en servei. El president del Centre Excursionista Cambrils (CEC) –Òscar Viola– ha comentat a revistacambrils.cat que, durant aquest darrer any no s'ha pogut usar la instal·lació per motius de la pandèmia de la covid-19, però en cas que es permetés i es volgués utilitzar tampoc es podria per aquests nous desperfectes apareguts en l'estructura del rocòdrom. Per part de l'Ajuntament de Cambrils han informat a revistacambrils.cat que s'estan valorant diferents opcions perquè, efectivament, caldria fer una reparació substancial que comportaria una gran inversió.

Instal·lació inaugurava el febrer de 2011

La història d'aquesta instal·lació ha estat farcida de problemes des de la seva inauguració. El rocòdrom de la zona esportiva del parc del Pinaret es va inaugurar el 26 de febrer de l'any 2011. En l'acte d'inauguració de la nova zona esportiva es va desplegar un programa d'actes amb demostracions esportives. Fins i tot hi va ser present el campió d'Espanya d'escalada esportiva, David Tarragó, de l'empresa instal·ladora Good Rock, que va ser qui va estrenar l'estructura que compta amb 15 metres d'alçada, quatre espais d'escalada, tres desploms, 300 m2 de vies i una dificultat màxima 7A. Des d'un primer moment però, al nou rocòdrom s'hi van detectar defectes de construcció motiu pel qual des del Centre Excursionista Cambrils es va recomanar que per motius de seguretat no s'hi enfilés ningú.

El gener de 2019 es fa l'acte de reobertura del rocòdrom

L'abril de 2018, revistacambrils.cat informava que el rocòdrom ja estava reparat i a punt per a ser utilitzat. Aleshores, calia que alguna entitat cambrilenca es fes càrrec de la seva gestió. Aquest acord no va arribar fins uns mesos després de la mà del Centre Excursionista Cambrils. El 19 de gener de 2019, juntament amb l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament es feia l'acte de reobertura del rocòdrom. Aquell dia es va organitzar una jornada de portes obertes on els assistents van tenir l’oportunitat de conèixer i, fins i tot, provar aquesta singular instal·lació. Des d'aleshores, el Centre Excursionista es va fer càrrec de gestionar aquesta instal·lació municipal. De fet, el juliol de 2019, l'entitat organitzava la primera edició de l'Open d'Escalada Ciutat de Cambrils.

Comenta aquest article