Informació general

Covid-19

La carpa de la zona esportiva reprèn les vacunacions amb AstraZeneca a bon ritme

Aquest matí, a més, ja s'ha començat a administrar aquesta vacuna a la franja d'edat compresa entre els 60 i els 65 anys

Per Lluís Rovira i Barenys

La vacunació a la carpa de la zona esportiva s'ha reprès, avui, a bon ritme
La vacunació a la carpa de la zona esportiva s'ha reprès, avui, a bon ritme | Cedida

El Centre de Vacunació situat a la carpa de la zona esportiva municipal ha reprès, aquest matí, les vacunacions amb AstraZeneca, que havien quedat interrompudes des del dilluns de la setmana passada després que s'associés la possibilitat de risc de trombosi per l'administració d'aquesta vacuna. Aquesta aturada va significar que, a Cambrils, 1.500 dosis d'aquesta vacuna no fossin administrades aquesta setmana passada i quedessin guardades a les neveres. El passat dijous 18 de març, l'Agència Europea del Medicament es pronunciava sobre aquesta qüestió i deia que la vacuna és "segura i eficaç" i desvinculava per ara els casos de trombosi de la vacuna, tot i admetre que no es podien descartar definitivament. Després d'aquest pronunciament, l'estat espanyol va decidir que avui dimecres es reprenien les vacunacions amb AstraZeneca.

S'han format cues a primera hora del matí tot i que el ritme de vacunació ha estat força viu. Una de les noves mesures que es va decidir ahir és la d'activar la vacunació amb Astrazeneca a la franja d'edat d'entre 60 i 65 anys. Ahir mateix al vespre, gent d'aquesta franja d'edat ja va rebre el SMS per tal de concertar l'hora de vacunació i avui ja se'ls hi ha administrat la primera dosi de la vacuna. A partir d'avui, a més, les persones entre els 60 i els 65 anys ja poden demanar hora per vacunar-se a la web vacunacovidsalut.cat.

Els espais per fer vacunacions massives

La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar ahir que hi haurà tres tipus d'espais per a la vacunació en massa després de la Setmana Santa, sense concretar la data, i que anirien en funció del nombre de dosis disponibles. Tal com va dir la consellera, seran 500 punts gestionats per l'Atenció Primària i s'hi dedicaran 10.000 professionals. Se citarà la ciutadania per SMS o trucades telefòniques i es prioritzaran les franges de més edat.

La vacunació es farà a 443 Cap i annexos mentre el nombre de dosis es mantingui per sota de 200.000 la setmana. A més, s'estableixen uns altres 46 punts intermedis de vacunació que s'activaran quan se superin les 200.000 la setmana i sis grans espais (Fira de Barcelona, Fira de Cornellà, Pista de Sabadell, Pavelló Onze de Setembre de Lleida; espai a concretar a Tarragona; i el Camp Nou) per a vacunacions massives.

La consellera també va dir que un 30% de la població més gran de 80 anys ja ha rebut la primera dosi de la vacuna de Pfizer. Són 118.000 persones, i queden unes 275.800 persones pendents de rebre almenys la primera dosi. Segons la consellera es preveu d'acabar la vacunació d'aquest grup de població a mitjans de maig. Quan s'acabi de vacunar aquesta franja d'edat, es passarà a la d'entre 70 i 79 anys.

Cua a l'entrada de la carpa de la zona esportiva municipal per a la vacunació, aquest matí / Foto: cedida

 

Comenta aquest article