Informació general

Comunicacions

El Consell de Ministres fa un nou pas de cara a fer efectiva la gratuïtat de l'autopista Ap-7 a finals d'agost

Ahir va autoritzar la licitació d'un contracte per a la gestió del Centre de Vialitat i Operacions de les autopistes Ap-7 i Ap-2

Per Redacció

Tram de l'autopista Ap-7 al seu pas pel terme municipal de Cambrils
Tram de l'autopista Ap-7 al seu pas pel terme municipal de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

El Consell de Ministres, en la reunió celebrada ahir, va donar el vistiplau a la licitació d'un contracte de serveis per a la gestió del Centre de Gestió de Vialitat i Operacions de Carreteres, per un valor estimat de 19,36 milions d'euros. Des d'aquest Centre de Gestió, ubicat a Granollers, es donarà suport als sectors de conservació i explotació en els que s'integraran les autopistes Ap-7 i Ap-2 en els seus trams per territori català un cop se'n faci càrrec l'estat. Des d'aquest Centre de Gestió es centralitzaran les comunicacions i es farà la gestió del trànsit, de les incidències, del manteniment i la vialitat així com la coordinació de les operacions.

Els trams de les autopistes Ap-7, entre Vila-seca i La Jonquera i de l'Ap-2, entre Saragossa i El Vendrell, finalitzaran els seus contractes de concessió el proper 31 d'agost de 2021 i a partir de l'1 de setembre passaran a ser gratuïtes. Un cop estiguin en mans de l'estat, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) les gestionarà de manera directa a través del seu programa de conservació i explotació de carreteres.

 

Comenta aquest article