Cultura

Sant Jordi

Reus celebrarà Sant Jordi al parc de Sant Jordi amb un aforament limitat a 250 persones cada mitja hora

L'Ajuntament habilitarà un circuit d'entrada i sortida al recinte i distanciarà les parades per minimitzar riscos

Per ACN

Imatge d'un client comprant un llibre en la parada de la llibreria Gaudí de Reus en el Sant Jordi d'estiu, el passat juliol
Imatge d'un client comprant un llibre en la parada de la llibreria Gaudí de Reus en el Sant Jordi d'estiu, el passat juliol | ACN (Mar Rovira)
La plaça del Mercadal de Reus no acollirà la diada de Sant Jordi d'enguany per la covid-19 i les tradicionals parades de llibres i roses s'ubicaran al parc de Sant Jordi entre les deu del matí i les vuit del vespre. El regidor de Cultura, Daniel Recasens, va justificar ahir que així podran tenir un control estricte de l'aforament, el qual quedarà limitat a un màxim de 250 persones cada mitja hora. L'accés serà gratuït, però hi haurà un circuit d'entrada i sortida per tal de minimitzar riscos, i les parades també estaran el més distanciades possible. L'Ajuntament també ha informat que la plaça d'Anton Borrell acollirà un espai per a la signatura de llibres d'autors locals i que s'hi podrà veure la Víbria i el Drac.

No caldrà demanar entrada per entrar al recinte, però només s'hi podrà estar un màxim de 30 minuts

La diada de Sant Jordi 2021 s'ha consensuat amb les llibreries, floristeries i entitats de la ciutat, va explicar Recasens. El model s'inspira en el campament dels Reis d'Orient que ja es va muntar en aquesta mateixa ubicació. El regidor va detallar que, el 23 d'abril, la ciutadania no haurà de demanar entrada per accedir al recinte, però que només s'hi podrà estar un màxim de 30 minuts. L'aforament estarà limitat a un màxim de 250 persones per tal de garantir les mesures de salut i seguretat exigides pel Procicat. El regidor va informar que hi haurà les llibreries i les floristeries que normalment participen a la jornada, i que les bases per posar una parada a l'espai s'aprovaran al Consell General de l'Institut Municipal Reus Cultura. L'Ajuntament també preveu presentar properament la programació de la diada.

Comenta aquest article