Informació general

Restriccions covid-19

Primer cap de setmana de desconfinament comarcal i Cambrils s'omple de gom a gom

L'obertura del confinament comarcal, coincidint amb un temps primaveral, ha suposat que Cambrils hagi enregistrat una gran presència de visitants, aquest cap de setmana

Per Lluís Rovira i Barenys

Terrasses plenes ahir diumenge, a la façana del port
Terrasses plenes ahir diumenge, a la façana del port | Lluís Rovira i Barenys

L'obertura del confinament comarcal, coincidint amb un temps primaveral, ha suposat que Cambrils hagi enregistrat una gran presència de visitants, aquest cap de setmana. Els anteriors caps de setmana ja hi havia hagut força gent, sobretot concentrada a la façana del port i els passejos litorals. Però ahir, es va notar força l'increment motivat per la major mobilitat que permeten les noves mesures anti-covid i els aparcaments propers al port es van omplir tots, a més de l'aparcament al carrer en barris com el de la Llosa, Port, Horta de Santa Maria,.... Aquest cap de setmana, a més, ha estat el primer en el que els comerços no essencials ja han pogut obrir les seves portes i això ha propiciat que els carrers interiors del Port també hagin enregistrat un moviment de gent molt més destacat.

Els restauradors tenen "bones sensacions"

Segons el president de Cambrils de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona (AEHT), Xavier Martí, l'aixecament del confinament comarcal s'ha traduït amb més reserves durant aquesta setmana i alguns establiments pràcticament han doblat el servei. "Estem molt contents, era una necessitat essencial, quan molts ja no han aixecat la persiana en una població com Cambrils que viu molt de la gent de fora, sobretot de l'interior de Lleida", ha valorat el xef.

De fet, la flexibilització de les restriccions ha alleugerit una mica el sector de la restauració que confia que es mantingui el ritme de reserves en les pròximes setmanes. En el cas del restaurant Can Macarrilla, que regenta Martí, tenien totes les taules plenes des de fa tres dies. "Es nota que ve gent de fora i que es vol assegurar la taula, veurem si és només una setmana; per Setmana Santa pinta bé, s'han disparat les reserves", ha indicat.

Els comerciants s'encomanen a la setmana de Pasqua

A nivell comercial, els establiments han celebrat poder aixecar la persiana aquest passat dissabte després de dos mesos sense poder obrir els caps de setmana. "Significar molt perquè venim de molt avall, estaven pràcticament morts, això ens col·locarà a la UCI, ha estat un any molt dur", ha expressat Jordi Masip, portaveu de l'Associació de Comerç i Gastronomia Xarxa Port de Cambrils. Els botiguers esperen que les vendes s'animin de cara a Setmana Santa i, així, puguin "respirar". Amb tot, des del gremi de comerciants reclamen a les administracions més ajuts directes per pal·liar els tancaments forçosos i afrontar les despeses derivades de la crisi sanitària. "El mes que ve s'han de començar a tornar els ICOS, necessitem més temps, més ajuda, més vacunes i que la gent compri a les botigues de proximitat", ha conclòs Masip.
Gent passejant pel carrer del Consolat de Mar, ahir diumenge / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article