Esports

Excursionisme

El Centre Excursionista Cambrils compleix 25 anys a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

El Centre Excursionista Cambrils va complir, l'any 2019, el seu 30è aniversari –enguany en complirà 32–. L'any passat, l'entitat va complir una altra efemèride: el seu 25è aniversari dins de la FEEC

Per Berta Ruiz

A l'esquerra, el president del CEC –Òscar Viola– i, a la dreta, el president de la FEEC, Jordi Merino
A l'esquerra, el president del CEC –Òscar Viola– i, a la dreta, el president de la FEEC, Jordi Merino | Berta Ruiz
El Centre Excursionista Cambrils va complir, l'any 2019, el seu 30è aniversari –enguany en complirà 32–. L'any passat, l'entitat va complir una altra efemèride: el seu 25è aniversari dins de la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya). A mode de reconeixement, ahir a la tarda al Centre Cultural, va tenir lloc l'acte d'entrega d'una placa commemorativa. Hi va ser present el president de la FEEC –Jordi Merino–, el vicepresident de la FEEC –Josep Casanovas–, el president del CEC –Òscar Viola–, així com un grup de membres de l'entitat excursionista cambrilenca.

Òscar Viola, president del CEC: "Quan va entrar la nova junta, fa uns tres anys, hi havia zero socis i ara en som uns 150 socis, dels quals la meitat estem federats"

Sobre aquest aniversari, el president del CEC –Òscar Viola– va valorar a revistacambrils.cat que, "el CEC va complir el seu 30 aniversari fa dos anys i l'any passat en vam fer 25 dins de la FEEC. Aquest és l'organisme català que regula tot l'esport federat d'escalada, excursionisme... Tots els centres excursionistes ens devem a la FEEC; estem molt contents d'estar-hi i de tenir, avui, aquest reconeixement. La FEEC ens dona suport en tot el tema de seguretat a la muntanya, cursos, formació, etcètera. 5 anys després de la creació de l'entitat es va fer el pas d'integrar-se i fer-ne la formalització. Primer, un centre excursionista ha d'estar registrat a la Generalitat –a la direcció General d'Esports–, que és bastant estricte i, després, la FEEC et dona el reconeixement. Una vegada estàs dins, et permet formular totes les llicències federatives, assegurances de la muntanya i accedir a tot el tema de formació que és molt important. A més, si estàs dins vol dir que compleixes amb la seva normativa".
 
La trajectòria del CEC ha passat per diferents alts i baixos i fins i tot va desaparèixer durant un temps. Des de fa uns tres anys, la nova junta va reprendre l'activitat amb força. Segons Viola, "aleshores hi havia zero socis i ara en som uns 150 socis, dels quals la meitat estem federats. Els altres que venen paguen una assegurança federativa d'un dia perquè, estant dins d'un centre excursionista, no pot sortir ningú a la muntanya si no estan federats. L'assegurança de la federació cobreix qualsevol tipus d'accident".

Jordi Merino, president de la FEEC: "Som la tercera federació esportiva a nivell de Catalunya i la segona que té més dones"

Durant l'acte d'ahir, el president de la FEEC –Jordi Merino– va voler felicitar els membres del CEC per la feina feta i per esdevenir un centre molt actiu i amb moltes activitats, malgrat les dificultats actuals. "Des de l'any 1989 que vau néixer, vau tirar un projecte important i encara seguiu amb l'activitat excursionista, esportista i també cultural. Som una federació important, diferent, on hi tenim una part de competició, però també una part de lleure i d'història. Som la tercera federació esportiva a nivell de Catalunya i la segona que té més dones". 
 
Un moment de l'acte, ahir a la tarda. D'esquerra a dreta: Josep Casanovas, Òscar Viola i Jordi Merino / Foto: Berta Ruiz

 

Comenta aquest article