Cultura

Música

Arriba la 13a Mostra de Jazz & Blues de Cambrils amb un cartell de cinc concerts i un gran protagonisme femení

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació de la Mostra de Jazz i Blues, aquest matí. D'esquerra a dreta: Cinta Ballesté, Isaac Albesa i Nuri Mariné
Roda de premsa de presentació de la Mostra de Jazz i Blues, aquest matí. D'esquerra a dreta: Cinta Ballesté, Isaac Albesa i Nuri Mariné | Berta Ruiz

Aquesta primavera se celebrarà la XIII Mostra de Jazz&Blues de Cambrils, organitzada per l’associació Cambrils La Mar de Jazz –amb el suport del departament de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils–. Aquest matí s'ha fet la roda de premsa de presentació de la programació, al taller de l'artista local Nuri Mariné –creadora del cartell d'enguany–, juntament amb el representant de La Mar de Jazz –Isaac Albesa– i la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté. Tots tres s'han felicitar de poder presentar in situ una proposta cultural i musical, "demostrant que la cultura és segura i que es poden començar a fer coses, poc a poc i amb totes les mesures de seguretat", tal com ha exposat Albesa. Per la seva part, la regidora de Cultura i Festes ha comentat que "és gratificant fer aquesta presentació i en un taller com el de la Nuri Mariné; des del Departament de Cultura seguirem donant suport a aquest tipus d'iniciatives culturals".

Un cartell amb protagonisme de la dona dins del jazz i el blues

Isaac Albesa ha comentat que, enguany, s'ha volgut donar un protagonisme especial a la dona dins del món del jazz i del blues. De fet, al cartell d'actuacions, hi predominen les figures musicals femenines. Amb aquest mateix objectiu, es va pensar en que una artista local dona fos l'encarregada de dissenyar el cartell d'enguany i l'escollida va ser la Nuri Mariné. L'artista cambrilenca ha agraït la "llibertat" que se li va donar des de l'associació per dibuixar un cartell que combinés la música, la dona i Cambrils. "Vaig tenir claríssim que al quadre hi havia d'haver-hi dones músiques, el cel i el mar de Cambrils. Són tres figures femenines, molt diferents, que estan unides per la música. Toquen jazz a la vora del mar i l'objectiu era que fos alegre i emanés aquestes ganes de ballar" ha comentat Mariné.

Pel que fa a la programació d'aquesta tretzena edició, Isaac Albesa ha explicat que es va optar perquè se celebrés en primavera en comptes de la tardor. Es compta amb un cartell de cinc concerts que se celebraran en dos espais diferents: la Cripta de l'Ermita i el Teatre del Casal Parroquial. L'aforament serà del 50% –a la Cripta són 70 persones màxim i al Teatre del Casal són 130 persones– i el preu de les entrades serà de 10 euros, excepte el primer que tindrà un cost de 8 euros. Es poden adquirir a la pàgina web d'Entradium.

La programació de la mostra serà la següent:

10 d'abril: Concert d'Elena Ley & Miguel Talavera (country blues) - 8 euros, al Teatre del Casal a les 20 hores.

18 d'abril: Concert d'Elisabet Raspall Trio (jazz) - 10 euros, a la Cripta de l'Ermita a les 19.30 hores.

1 de maig: Concert de Womblues (blues) - 10 euros, al Teatre del Casal a les 20 hores.

2 de maig: Concert de Carles Viarnès (música contemporània) - 10 euros, a la Cripta de l'Ermita a les 19.30 hores

8 de maig: Concert de Fumero, Pérez, Arnedo & Lucía Fumero (jazz) - 10 euros, al Teatre del Casal a les 20 hores.

Comenta aquest article