Informació general

Mobilitat

Els governs de Catalunya i Andorra acorden permetre la mobilitat entre els dos territoris després de Setmana Santa

S'aprovarà ampliar els desplaçaments més enllà de l'Alt Urgell si la situació epidemiològica és favorable

Per ACN

Pla obert de la frontera que separa Andorra i l'Alt Urgell
Pla obert de la frontera que separa Andorra i l'Alt Urgell | ACN (Albert Lijarcio)
Els ciutadans de Catalunya i Andorra podrien desplaçar-se per aquests dos territoris després de Setmana Santa si la situació epidemiològica és favorable. Ho han plantejat els representants de la Generalitat de Catalunya i el Govern d'Andorra, ahir dijous, en una nova reunió del grup de treball bilateral creat per compartir i intercanviar les decisions preses per ambdues institucions pel que fa a les mesures per contenir la pandèmia. En aquest sentit, es va acordar que, després del pont, Andorra es pugui assimilar al conjunt de Catalunya en matèria de mobilitat i no només a l'Alt Urgell, amb el benentès que els desplaçaments entre ambdós territoris se cenyeixin a les condicions i limitacions sanitàries establertes amb caràcter general.
Durant la reunió es va posar de manifest les actuals dades sanitàries d'Andorra i de Catalunya, i es va tractar de manera específica l'evolució de les mesures que afecten als desplaçaments dels residents entre ambdós territoris.

A la reunió, que va ser presidida pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per part andorrana, i per la consellera de Salut, Alba Vergés, per la part catalana, hi van assistir també els secretaris d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba; de Salut, Helena Mas; d'Interior, Joan León; d'Infraestructures i Telecomunicacions, Cesar Marquina, i d'Economia, Èric Bartolomé, per la part andorrana, i els secretaris generals de Salut i Interior, Marc Ramentol i Elisabet Abad, i la secretària d'Acció Exterior i la Unió Europea, Elisabet Nebreda, per la catalana.

Per tal de mantenir un seguiment periòdic de la situació, es va acordar que la propera setmana hi haurà una reunió entre els responsables de salut en la qual es compartiran, entre altres, els processos de cribratge que es realitzen als dos territoris. La propera reunió del grup de treball s'ha fixat per al 6 d'abril.

Comenta aquest article