Atletisme

Maria Taggi, del Club Atletisme Cambrils, 6a classificada en la prova dels 3.000 metres llisos al Campionat d'Espanya S-18 de pista coberta

La competició es va celebrar aquest passat cap de setmana al Palau Sant Jordi de Barcelona

Maria Taggi, a la dreta de la imatge, en un moment de la cursa dels 3.000 metres llisos, aquest passat diumenge | Cedida

Aquest passat cap de setmana es va disputar, al Palau Sant Jordi de Barcelona, el Campionat d'Espanya S-18 de pista coberta. Representant al Club Atletisme Cambrils hi va prendre part la Maria Taggi. Concretament ho feia a la prova dels 3.000 m. llisos.

Per motiu de la pandèmia es va limitar la participació a 16 atletes i es va variar el format habitual de competir totes les atletes juntes. Així, la competició consistia en dues finals : la Final A, reservada a les 8 millors marques de les atletes inscrites a la prova i la Final B, on corrien les altres 8 atletes. Primer es corria la final B i, tot seguit, la final A. Les medalles es van donar a les tres atletes amb millor marca, independentment de la final. La prova es va disputar el diumenge al migdia.

Maria Taggi, sisena a la final A dels 3.000 m. llisos

La Maria arribava al Campionat amb una marca de 10'16"47, la 8a de les16 participants. Per aquest motiu, va córrer la final A. Les atletes de la Final A sortien amb l'avantatge de saber les marques de les atletes que havien corregut la final B. L'atleta que venia amb millor marca va ser la que va començar a marcar el ritme de la cursa. El ritme va ser tant alt que les dues primeres classificades van fer marca mínima per a participar al Campionat d'Europa. La Maria va aguantar el primer quilòmetre, però no va poder continuar amb el grup capdavanter i va intentar mantenir un ritme semblant al de la seva marca personal fins al final. Va acabar en 6a posició, quedant-se a menys d'un segon de poder millorar el Rècord de Cambrils que té ella mateixa.
Un gran resultat que posa el punt i final a una magnífica pista coberta de la Maria, en la que ha assolit dues medalles al Campionat de Catalunya i 3 Rècords de Cambrils S-18 i absoluts.

El proper cap de setmana es disputarà el Campionat d'Espanya S-16. Es disputarà a Oviedo i serà el darrer de l'actual temporada de pista coberta. En ell hi prendran part l'Emma Taggi, germana de la Maria, a la mateixa prova : els 3.000 m. llisos i la Sofia Rubio al salt d'alçada.