Informació general

Vacunació

El Departament de Salut suspèn preventivament la vacunació amb AstraZeneca

S’han administrat 17 milions de dosis d’AstraZeneca entre Europa i el Regne Unit i hi ha hagut 11 casos de reacció adversa

Per ACN

Imatge d'una dosi de la vacuna d'AstraZeneca
Imatge d'una dosi de la vacuna d'AstraZeneca | Cedida

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha suspès de forma cautelar i temporal l'ús de la vacuna amb AstraZeneca. Així ho anunciava la consellera de Salut, Alba Vergés, ahir al vespre en roda de premsa. De fet, les vacunes que s’havien d’administrar ahir a la tarda ja es van aturar preventivament i així es preveu que segueixi els propers dies.

En aquesta línia, també s’ha aturat la plataforma d’administració de cites i s’ha notificat per missatge la suspensió de la vacunació a totes aquelles persones que ho havien de fer aquesta setmana. També s’estan preparant tots els materials necessaris per respondre els dubtes de la ciutadania. La consellera Vergés ha donat un "missatge de tranquil·litat" i ha destacat que aquesta decisió demostra que el "sistema de farmacovigilància a nivell europeu funciona". Aquesta suspensió cautelar i temporal es mantindrà fins que l’Agència Europea del Medicament (EMA) realitzi un informe el respecte. Mentrestant, el pla de vacunació a Catalunya es manté amb les vacunes de Pfizer i Moderna.

S'han administrat 17 milions de dosis d'AstraZeneca a Europa i el Regne Unit amb 11 casos de reacció adversa

Per la seva banda, el secretari de salut pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que s’han administrat "17 milions de dosis d’AstraZeneca entre Europa i el Regne Unit i només hi ha hagut 11 casos de reacció adversa" i que "cal valorar la relació entre el benefici i el risc". Argimon també ha posat èmfasi en què aquest és el procediment que segueixen tots els medicaments i vacunes en aquests casos. En primer lloc es determina si hi ha coincidència en el temps, després si hi ha una relació causa-efecte i, per últim, es valora si el benefici-risc és favorable per continuar administrant la vacuna o dispensant el medicament en qüestió.

La setmana passada ja va suspendre preventivament l’administració de 2.000 dosis d’AstraZeneca i aquesta setmana se n’aturen 37.000 més.

Comenta aquest article