Informació general

Consum

Participació Ciutadana posa en marxa sis tallers pràctics sobre el consum responsable adreçat als instituts cambrilencs

Per Redacció

Cartell dels tallers sobre consum responsable
Cartell dels tallers sobre consum responsable | Cedida

El Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils ha organitzat sis tallers de consum responsable als instituts del municipi. L’activitat formativa, amb el lema "Quan consumeixo, tinc súper poders! Compra el món on vols viure!", s’oferiran a partir del proper dilluns, 15 de març, coincidint amb el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores. Es tracta d’uns tallers pràctics que, a través dels hàbits de consum que tenen les persones joves, reflexionen sobre les seves tendències de compra diària. L’objectiu és que prenguin consciència de la importància de les seves decisions de compra per si soles i vegin com els seus actes poden tenir un impacte molt important per a la sostenibilitat del seu municipi, així com també de les seves vides.  

El regidor de Participació Ciutadana, Oliver Klein, ha remarcat que ara és un moment imprescindible per fomentar l’economia solidària. És per això que es proposen sessions formatives dirigides a les entitats i també campanyes de sensibilització dirigides al jovent, com aquests tallers sobre consum conscient. "Ens enfoquem en concret a cada col·lectiu per fer arribar el missatge de la necessitat de ser responsables amb una economia que sigui ètica i incorpori valors socials", ha afirmat el regidor.  

Per la seva banda, la responsable de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha constatat que la sensibilització i informació prèvia permet ser conscients dels drets que tenim quan anem a comprar i es més efectiu que haver de fer reclamacions posteriors.  

En favor d'un consum conscient i responsable  

Els tallers de consum responsable formen part de l’aposta de l’Ajuntament de fomentar el comerç de proximitat i que la passada tardor es va materialitzar amb la campanya “Estimo Cambrils, compro a Cambrils”. A banda de promocionar el comerç local, la campanya tenia com a objectiu corresponsabilitzar la ciutadania davant el repte de construir municipis més sostenibles, a partir de la compra responsable.  

El projecte Circulars  

Aquestes accions de foment del consum conscient impulsades per l’Ajuntament de Cambrils estan liderades per Circulars, un projecte local emmarcat en l’economia social i cooperativa que es dedica a la transformació d’hàbits de producció i consum dels productes d’un sol ús, aportant alternatives reals que salvaguardin el medi i les persones que hi habiten.

Comenta aquest article