Informació general

Covid-19

1 any de la covid-19: Es tanquen tots els centres educatius, instal·lacions i parcs municipals

Avui fa un any, el 13 de març de 2020, es tancaven els centres escolars arreu de Catalunya. Aquesta mesura va ser decretada pel Govern de la Generalitat –la tarda anterior– donada l'expansió de la covid-19

Per Redacció

Cartell que es va penjar a la porta del Centre Cultural, ara fa un any
Cartell que es va penjar a la porta del Centre Cultural, ara fa un any | Lluís Rovira i Barenys

Avui fa un any, el 13 de març de 2020, es tancaven els centres escolars arreu de Catalunya. Aquesta mesura va ser decretada pel Govern de la Generalitat –la tarda anterior– donada l'expansió de la covid-19. Aleshores, el decret s'iniciava el divendres 13 de març i s'havia d'allargar fins el 27 de març. Aquesta data, com sabem, es va superar amb escreix a escasses hores de la declaració de l'estat d'alarma que es va fer efectiu aquell mateix cap de setmana. Aquell divendres 13 de març, tots els centres educatius i de formació cambrilencs van tancar les seves portes.

Tancament d'instal·lacions i parcs municipals

D'altra banda, el comitè municipal de coordinació pel coronavirus de l’Ajuntament de Cambrils acordava, el 12 de març, suspendre totes les activitats i esdeveniments previstos a tots els equipaments municipals, així com el tancament dels mateixos. Van ser suspeses totes les activitats programades al Casal Municipal de la Gent Gran, a l'Ateneu Juvenil, al Palau Municipal d’Esports, al Centre Cultural i al Centre cívic Les Basses.

En el seguit de mesures que es van prendre ara fa un any, l'Ajuntament també anunciava el tancament dels parcs municipals, dels circuits d'exercicis i de les zones infantils. També es decidia el tancament del mercadet ambulant setmanal al passeig d'Albert i s'anunciava el reforç de les tasques de neteja als punts més sensibles. Els serveis d'atenció municipal també se centralitzaven en tres únics espais: la planta baixa de l'Ajuntament de Cambrils, la seu de Benestar Social i l'Oficina Local d'Habitatge.

Els Avis i Àvies suspenen les seves concentracions

D'altra banda, els Avis i Àvies per la Llibertat també decidien suspendre les seves concentracions. Inicialment, es va indicar els dos dimecres següents del mes de març, però amb l'inici del confinament ja no es va poder dur a terme cap més activitat durant mesos.

Comenta aquest article