Informació general

Covid-19

S'acorda el tancament perimetral de les comunitats autònomes durant la Setmana Santa

Pel que fa al toc de queda, Catalunya ja ha anunciat que el mantindrà com fins ara, a les deu de la nit

Per ACN

Imatge de gent passejant per la façana marítima del port el passat cap de setmana
Imatge de gent passejant per la façana marítima del port el passat cap de setmana | Lluís Rovira i Barenys
El Consell Interterritorial de Salut va acordar, ahir, el tancament perimetral autonòmic, toc de queda d'onze de la nit a sis de la matinada i reunions de quatre persones en espais públics tancats durant la Setmana Santa. Als espais privats tancats, a les llars, la restricció queda establerta en els convivents. Aquestes restriccions, segons va anunciar la ministra de Sanitat –Carolina Darias– estarien vigents del 17 al 21 de març i del 26 de març al 9 d'abril. Catalunya es va abstenir a la votació. El confinament autonòmic no afectarà les illes Canàries i les illes Balears que tindran l'entrada de persones limitada al que estableix el decret d'estat d'alarma.

Pel que fa al toc de queda, s'estableix que "com a màxim" es podrà circular pels carrers fins a les onze de la nit, fet que no eximeix que les Comunitats puguin delimitar períodes més restrictius. En aquest sentit, Catalunya ja ha anunciat que mantindrà el toc de queda actual a les deu de la nit. Les reunions quedaran restringides en aquests dos períodes a grups de quatre persones en espais públics tancats i de sis en espais públics oberts, excepte els grups de convivents. Als espais privats, per exemple a les llars, la restricció estipula que només hi podrà haver els convivents. Darias ha subratllat en aquest punt que es tracta d'un "acord de mínims", és a dir, que si alguna Comunitat Autònoma, per raó de la situació epidemiològica, entengués que les ha de restringir, ho podrà fer.

L'acord inclou una recomanació per començar a aplicar aquestes mesures quinze dies abans de la Setmana Santa, tal com ja preveia l'esborrany filtrat dimarts a la premsa.