Informació general

Covid-19

Es compleix un any dels primers casos positius de la covid-19 detectats a Cambrils

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Hospital Lleuger de Cambrils
Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Hospital Lleuger de Cambrils | Berta Ruiz
El 10 de març de 2020, avui fa un any, el Departament de Salut confirmava la detecció de quatre casos de coronavirus a la Regió Sanitària Camp de Tarragona. Concretament, es van registrar dos casos positius a Cambrils i dos més a Salou. El primer d'aquest focus va afectar una dona de 79 anys i la seva filla de 46, totes dues residents a Vilafortuny. Tal com es va informar aleshores, l'antecedent epidemiològic d'aquest cas va ser un viatge de la dona de 79 anys a Bèlgica –el seu país d'origen–. Es va donar el cas que un dels familiars a qui va anar a visitar s'havia afectat de la covid-19 durant un viatge a Itàlia. Els altres dos positius per coronavirus corresponien a un matrimoni resident a Salou: una dona de 60 anys i el seu marit de 54. Aleshores, el 10 de març de 2020, a Catalunya es registraven un total de 124 casos confirmats.

Cambrils se situa en un risc de rebrot "mitjà"

A data d'avui, segons la darrera actualització, s'ha produït un lleuger increment del risc de rebrot de la covid-19 a Cambrils. Si fa uns pocs dies el nivell se situava en risc "baix", ara ha passat a risc "mitjà". La detecció d'algun cas més fa variar substancialment aquestes xifres. Actualment, Cambrils té un nivell de 76.78 –entre 71 i 100 es considera mitjà– amb 8 casos diagnosticats amb PCR en els últims 7 dies i 25 casos diagnosticats amb PCR en els últims 14 dies. La incidència acumulada en els últims 14 dies és de 67.85, mentre que la taxa de reproducció de l'epidèmia s'ha enfilat per sobre de 1 i se situa en 1.13.
 
Municipis veïns com Salou, Vila-seca, Mont-roig del Camp se situen en un nivell "molt baix", mentre que Tarragona està en nivell "baix" i Reus en nivell "alt".

Comenta aquest article