Atletisme

Les cambrilenques Zoe Dorado i Aina Ferré se situen entre les millors atletes de Catalunya en la categoria s-14

L'atleta Zoe Dorado en plena competició
L'atleta Zoe Dorado en plena competició | Cedida

El passat dissabte 6 de març al matí es disputava la Fase Final del Campionat de Catalunya S-14. L'escenari era la Pista Coberta d'atletisme del Palau Sant Jordi de Barcelona. De la Fase prèvia s'havien classificat dues atletes del Club Atletisme Cambrils:

• La Zoe Dorado competia als 2.000 m. llisos. Assolia la 9a. posició amb un temps de 7’40"83, que suposava ser marca personal per més d'onze segons.

• L'Aina Ferré participava als 60 m. tanques. Degut a la pandèmia, el format de dues semifinals i final era substituït pel de Final A i Final B. L'Aina acabava en 6a. posició a la Final B parant el cronòmetre en un temps de 11"18, amb el que millorava la seva marca personal en dues dècimes. En el conjunt de la prova assolia la 13a posició.

Aina Ferré als 60 metres tanques

Molt bons resultats de les dues atletes, amb notables millores de les seves marques personals. Cal ressaltar el fet que són del 1r any de la categoria.

Sofia Rubio, medalla d'argent en salt d'alçada al campionat de Catalunya s-16

El mateix dissabte, per la tarda, es disputava el Campionat de Catalunya S-16. La competició està reservada als 12 millors atletes de Catalunya de cada disciplina. Tres atletes del Club Atletisme Cambrils van estar entre els escollits:

• La Sofía Rubio participava al salt d'alçada i al triple salt. A l'alçada guanyava la medalla d'argent al superar el llistó a 1.60 m., a només 1 cm de la seva marca personal. Amb aquesta marca es situa la 2a del Rànquing Català i 5a del Rànquing estatal. Al triple salt assolia la 8a posició final amb un millor salt de 10.12 m., a només 5 cm de la seva marca personal.

• Sofía Rubio en la prova de salt d'alçada

• L'Aleix Llaberia participava als 60 m. llisos. Es tractava de la seva primera participació en un Campionat de Catalunya. Tot i la inexperiència, guanyava la Final B amb una marca personal de 7"58. Marca que representa ser Rècord de Cambrils de la categoria. En el conjunt de la prova assolia una magnífica 5a posició. Amb aquesta marca es situa el 6è del Rànquing Català i 29è del Rànquing estatal.

• Aleix Llaberia, a l'esquerra de la imatge, als 60 metres llisos

• L’Emma Taggi competia als 1.000 m. llisos. En una gran cursa de menys a més, assolia la 6a. posició amb un temps de 3’12"84, millorant notablement la seva marca personal en més de 6 segons. Amb aquesta marca es situa la 9a del Rànquing Català i 27a del Rànquing estatal.

Emma Taggi durant la disputa de la seva prova

Molt bons resultats dels atletes locals, ressaltant el fet que tots ells van competir al màxim nivell, millorant o igualant les seves marques personals.

Maria Taggi, medalla d'argent als 1.500 metres llisos al campionat de Catalunya s-18

El diumenge 7 de març es disputava el Campionat de Catalunya S-18 a la Pista Coberta d'atletisme del Palau Sant Jordi de Barcelona. En representació del club hi participava la Maria Taggi a la prova dels 1.500 m. llisos. Tal i com va fer la setmana passada, la Maria va sortir decidida a fer marca personal. Va liderar la cursa el primer quilòmetre. A partir d'aquell moment es van anar succeint avançaments entre les 4 millors atletes catalanes del moment. A manca d'una volta la lluita va quedar centrada entre la Maria i la que, al final, seria la guanyadora de la competició. Només 40 centèsimes de segon van separar la Maria del calaix més alt del pòdium. A més de la medalla d'argent, la Maria va millorar la seva marca personal en més de 6 segons, establint un nou Rècord de Cambrils, tant de la categoria S-18 com absolut amb un temps de 4'46"46. Amb aquesta marca es situa la 3a del Rànquing Català i 8a del Rànquing estatal. Tanmateix, significa marca mínima de participació al Campionat d'Espanya de la categoria.

Maria Taggi, a la dreta de la imatge, al capdavant de la cursa

Com a final de temporada de pista coberta, el proper cap de setmana del 13 i 14 de març, la Maria participarà al Campionat d'Espanya de pista coberta que es disputarà al Palau Samt Jordi de Barcelona. Ho farà a la prova dels 3.000 m.ll.. I el cap de setmana següent, dies 20 i 21, es disputarà a Oviedo el Campionat d'Espanya de pista coberta. La Sofia Rubio al salt d'alçada i l'Emma Taggi als 3.000 m. llisos tenen serioses opcions de poder-hi participar.