Esports

S'inicia el X Torneig Internacional de Futbol que organitza el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer

Per Berta Ruiz



A l'esquerra de la imatge, el president de l'APA del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer –Joan Capafons– i al seu costat, el mestre de l'escola Jordi Garcia
A partir d'avui mateix, a les sis de la tarda, a l'Estadi Municipal de Futbol, i fins al proper diumenge 8 d'abril tindrà lloc el X Torneig Internacional de Futbol de Cambrils de Pasqua i el IV Memorial Josep M. Martí, organitzat per l'APA del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils.

A la presentació del torneig, que es va fer ahir, hi van ser presents el president de l'APA del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer –Joan Capafons– i Jordi Garcia –mestre del col·legi–, que van comentar alguns detalls d'aquesta nova edició del torneig, en el qual s'hi ve participant des de l'any 1985, amb la particularitat que un any es juga a Itàlia i l'any següent es juga a Cambrils.

A la competició hi participaran equips en categoria aleví, infantil i cadet, i es jugaran dos quadrangulars: un en categoria aleví i l'altre en infantil, mentre que en categoria cadet es farà un triangular. Al torneig hi prendran part equips de la comarca del Baix Camp com l'EF Baix Camp de Riudoms, l'Hospitalet de l'Infant, l'EF La Pastoreta de Reus, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils i l'equip italià UE Ardor San Francesco, que competirà amb tres equips, un a cada categoria. La cinquantena de nens italians s'allotjaran am les diferents famílies cambrilenques dels nens que també hi juguen. La resta de les famílies i acompanyants provinents d'Itàlia, s'allotjaran a l'hotel Centurión. En aquest sentit, Joan Capafons va voler agrair la col·laboració i l'esforç de totes aquelles famílies que es queden amb els nens a casa seva, "perquè sinó aquest torneig no es podria celebrar".

Durant la jornada matinal de diumenge, l'escola de futbol de base del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer –els nens d'entre  5 i 10 anys que juguen a futbol– també pujaran a l'Estadi Municipal de Futbol, per jugar alguns partits durant les mitges parts de cada partit. Pel president de l'APA del col·legi –Joan Capafons– l'objectiu de fer pujar tota la canalla que juga a l'escola, "és perquè comencin a viure aquest torneig
i puguin trepitjar l'herba del camp, perquè quan són petits ja esperen fer-se alevins per poder anar a Itàlia a jugar. Portem 22 anys fent-ho, i quan la canalla del Vidal i Barraquer comença a jugar a futbol, ja espera amb il·lusió que vinguin els italians a Cambrils o anar a jugar allí. Molts es coneixen des que van començar i els agrada molt. És molt maco".

Finalment, diumenge al migdia, un cop finalitzin tots els partits es farà l'entrega de trofeus. Seguidament, es farà un dinar de germanor entre tots els participants i famílies a l'hotel Centurión.

Comenta aquest article