Societat

Es trasllada la imatge de Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins a la parròquia de Santa Maria

Per Lluís Rovira i Barenys



El trasllat de la imatge de Jesús Natzarè es va realitzar ahir al vespre sota una fina pluja
La imatge de Jesús Natzarè va ser traslladada ahir a la nit en processó des de la parròquia de Sant Pere fins a la parròquia de Santa Maria per tal que participi, junt amb els altres set passos, a la processó del Sant Enterrament que se celebrarà el Divendres Sant a partir de les 10 de la nit pels carrers del Barri Antic.

En el trasllat d'ahir al vespre, tal com es ve fent els darrers anys, hi van participar la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia de Reus i els Armats de Sant Martí de Vilallonga del Camp així com la Congregació de la Puríssima Sang, la Confraria dels Dolors i l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle, acompanyats dels feligresos. Una de les novetats d'enguany és que el tabernacle va ser dut per una representació dels pescadors que duien la vestimenta típica.

El recorregut es va fer sota una fina pluja que no va ser obstacle, però, perquè la celebració es portés a terme.
Aquest és el tercer any consecutiu que se celebra el trasllat d'aquest pas després que l'any 2000 es fes per primera vegada. La imatge de Jesús Natzarè és una talla dels anys trenta que va ser donada per la família Domènech-Galbes a la parròquia de Sant Pere

Processó de Divendres Sant

El proper divendres se celebrarà la processó del Sant Enterrament, organitzada per la Congregació de la Puríssima Sang, i amb la col·laboració especial de la Confraria dels Dolors, de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle i dels feligresos. També hi participaran els timbalers Cop de Cap i dues orquestres. A la tarda, a partir de dos quarts de 7 de la tarda, els tabernacles estaran exposats, com cada any a la plaça d'Espanya. A les 10 de la nit, la processó sortirà de la plaça de l'Església de Santa Maria i després de recórrer els carrers del Barri Antic, finalitzarà a la plaça d'Espanya.

L'organització posa a la venda els ciris a la mateixa plaça de l'Església el divendres al matí, a l'acabar el viacrucis, i a la tarda, a l'acabar la missa de la Passió. Des de l'organització es recomana recollir una tulipa per a cada ciri per tal de no llençar la cera pels carrers.

Comenta aquest article