Informació general

Platges

S'invertiran 68.000 euros en mobiliari a les platges i es preveu recuperar la Patrulla de Platges de la Policia Local, a l'estiu

El Departament de Serveis de l'Ajuntament de Cambrils ja treballa en la posada a punt de les platges cambrilenques de cara a l'arribada del bon temps

Per Berta Ruiz

Aspecte de la platja del Regueral a principis del passat mes de novembre
Aspecte de la platja del Regueral a principis del passat mes de novembre | Lluís Rovira i Barenys

El Departament de Serveis de l'Ajuntament de Cambrils ja treballa en la posada a punt de les platges cambrilenques de cara a l'arribada del bon temps. Segons ha explicat el regidor de Serveis –Lluís Abella– a revistacambrils.cat, "aquest passat dia 1 de març es va incorporar una persona a Ingesòl per reforçar la plantilla i, a partir de l'1 de juny s'incorporarà la resta de personal –unes 8 o 10 persones– que s'encarreguen de fer tot el manteniment de la neteja de les platges, el muntatge i manteniment del mobiliari... Enguany, no caldrà fer el concurs de personal, perquè l'any passat ja es va crear una borsa. El mateix passa amb el servei de salvament i socorrisme que l'any passat es va fer el concurs i enguany ho mantindrà la mateixa empresa guanyadora, Altesport. Aquest concurs es va fer per anys prorrogables". Per altra banda, Abella ha recordat que ja es van instal·lar uns lavabos fixos durant tot l'any al llarg de la costa i, abans d'iniciar-se la temporada es posaran la resta de lavabos temporals a les platges. Enguany, sí caldrà fer el concurs pel abalisament a les platges. "Ho tenim en marxa i en fase de contractació" ha apuntat el regidor de Serveis.

Inversió de 68.000 euros en mobiliari de platges

Pel que fa a la instal·lació de tot el mobiliari de platges, Lluís Abella ha apuntat que es començarà a muntar amb l'inici de la temporada de bany. Per aquesta propera temporada, des del Departament de Serveis es farà una inversió important –uns 68.000 euros– en aquest àmbit. Tal com ha apuntat el regidor, "a petició dels propis socorristes s'instal·laran més pals senyalitzadors per posar-hi les banderes que indiquen l'estat del mar. En algunes zones no n'hi havia i molts estaven a la mateixa cadira del socorrista. També incorporarem nous rentapeus, passarel·les per facilitar l'accés de les persones amb mobilitat reduïda i també es faran adequacions en algunes torres de vigilància perquè tinguin més visibilitat. També es compraran i s'instal·laran més papereres i se senyalitzaran aquells punts on hi ha sortides de pluvials a les platges. Creiem que és important que quedin marcats, delimitats i amb una senyalització correcta. A finals de desembre de 2020 es va fer una modificació de crèdit i, properament, es podran disposar d'aquests diners. És una bona inversió que creiem que feia falta a les platges. Com sempre dic, les platges són la nostra carta de presentació. A veure com evoluciona tot plegat perquè la gent pugui venir a gaudir de Cambrils com naltros".

Recuperació de la Patrulla de Platges de la Policia Local

Una altra novetat important de cara a la temporada d'estiu serà la recuperació de la Patrulla de Platges de la Policia Local. Segons ha dit Abella, "fa uns anys que no la teníem i enguany, recuperarem la patrulla de platges –que fa un bon servei i és molt demandada per la gent–. A la platja hi ha molta gent a l'estiu i poder tenir aquest control aleatori per tota la zona del litoral creiem que és important. Aquesta presència policial ens ajudarà a evitar algunes possibles incidències i també ajudarà a controlar una mica les zones de top manta. No estem parlant de la zona del Cap de Sant Pere, on hi ha una acumulació important i com a Policia Local se'ns escapa. En aquest punt hi treballem conjuntament amb Mossos d'Esquadra, però com a Policia Local no hi podem abordar".

Aportació anual de sorra a les platges cambrilenques

Finalment, pel que fa a l'aportació anual de sorra a les platges cambrilenques, Abella ha apuntat que aquestes tasques van a càrrec del Ministeri de Medi Ambient. "Nosaltres confiem que enguany es farà igual" ha dit. En aquesta temporada de tardor-hivern, el litoral cambrilenc no ha patit temporals tant intensos com van ser els de l'octubre de 2019 o el temporal Glòria de gener de 2020, però sí ha patit els efectes de diferents llevantades que van provocant regressions a les platges. "Hi ha hagut llevantades, però no amb la força d'aquests anteriors. Esperem que amb aquestes aportacions de sorra, ho puguem tenir tot en les millors condicions possibles".

L’Apunt

Lluís Abella, regidor de Serveis: "Volem engegar un manteniment mecànic a les platges durant l'hivern"
De cara a aquesta propera Setmana Santa es farà una "passada" per les platges, però Abella ha reconegut que la feina grossa es farà més endavant, més a tocar de l'inici de la temporada d'estiu. No obstant això, el primer tinent d'alcalde ha comentat que, "sí que la platja és una cosa d'estiu, però de cara al futur, crec que hem de viure més de cara a la platja també durant l'hivern. Per tant, caldria fer aquest manteniment de cara a l'hivern i això és un tema que volem engegar en els propers contactes, el fet de tenir aquest manteniment mecànic de les platges i que es vagin fent passades. A vegades, estem obligats pels temporals, però voldríem tenir un mínim de manteniment mecànic per tenir les platges una mica més condicionades a l'hivern, perquè molta gent en gaudeix i nosaltres més que som uns privilegiats amb el clima que tenim".

Comenta aquest article