Informació general

Covid-19

El Casal Municipal de la Gent Gran s'estrena com a centre de vacunació de la covid-19 per als majors de 80 anys no dependents

Ahir es van administrar 60 vacunes, avui està previst que se'n posin 90 i demà una vintena a la gent major de 80 anys que han rebut préviament la trucada de l'hospital lleuger

Per Lluís Rovira i Barenys

Vacunació a les dependències del Casal Municipal de la Gent Gran, aquest matí
Vacunació a les dependències del Casal Municipal de la Gent Gran, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

El Casal Municipal de la Gent Gran acull, des d'ahir al matí, les vacunacions a les persones més grans de 80 anys que ja no formen part del grup de persones dependents de grau 2 i 3. La vacunació s'està fent en funció de la disponibilitat de les vacunes, ahir se'n van administrar 60, avui està previst que se n'administrin 90 i demà una vintena. I, de moment, aquesta setmana ja s'hauran acabat i no serà fins aquest proper dijous o divendres que des de l'Hospital Lleuger de Cambrils no sabran la quantitat de vacunes que tindran per poder administrar-les la setmana vinent. Tal com ha explicat la directora del centre, Lídia Ríos, "una vegada coneixem el número de vacunes que tindrem posem en marxa la logística per planificar la seva administració". Ríos també ha explicat que la gent que forma part del grup de grans dependents ja està tota vacunada.

Trucades des de l'hospital per concertar les vacunacions

Lídia Ríos ha volgut deixar molt clar que són ells qui truquen a la gent que s'ha de vacunar per facilitar-los l'hora i que en cap cas la gent s'ha de personar ni a l'hospital lleuger ni al Casal de la Gent Gran si no té hora concertada de vacunació. Lídia Ríos ha explicat que es tenen en compte les patologies de la gent a l'hora de prioritzar la gent que s'ha de vacunar primer, "la priorització a l'hora d'administrar les vacunes es fa per criteris de salut. Rebem un llistat en el que es tenen en compte factors cardiovasculars, hipertensions, diabetis,...la gent no ha de venir si no se'ls truca i que no pateixin que ja se'ls trucarà".

Des d'ahir, la planta baixa del Casal Municipal de la Gent Gran, amb l'excepció del bar, s'ha convertit en un espai de vacunació. A l'entrada es fa un control de la gent confirmant que estan a la llista per ser vacunats. A dins es fa la vacunació i al costat s'ha habilitat un altre espai com a sala per a la recuperació, per comprovar durant uns 10 minuts si la vacuna ha fet algun efecte.

Demà es reprenen les vacunacions a la carpa de la zona esportiva

Les vacunacions a la carpa de la zona esportiva continuen tot i que ni ahir ni avui s'ha fet cap administració de vacunes. Demà es reprendrà aquesta tasca per atendre els professionals dels col·lectius indicats que són els membres dels cossos policials, professors, bombers,....menors de 55 anys. Cal recordar que aquest és l'únic centre de vacunació d'aquests col·lectius a tot el Baix Camp tot i que probablement se n'obri un altre a Reus, per tal de descongestionar aquesta activitat en aquest espai cambrilenc.

Un cop s'acabi la vacunació del col·lectiu de majors de 80 anys es continuarà amb la resta de la població que encara falti per vacunar. Segons ha explicat Lídia Ríos, la cita per fer la vacunació es rebrà a través d'un SMS al telèfon mòbil.

Comenta aquest article