Cultura

Exposició

El Centre Cultural acull l'exposició «Aranès, l'occità de Catalunya»

D'una forma didàctica, es presenten les característiques principals d'aquesta llengua, a més d'informar sobre les polítiques que s'han dut a terme per incrementar-ne el coneixement i l'ús

Per Redacció

La mostra està instal·lada al vestíbul del Centre Cultural
La mostra està instal·lada al vestíbul del Centre Cultural | Cedida

L'exposició "Aranès, l'occità de Catalunya" ja es pot visitar al Centre Cultural i es podrà fer fins el proper 12 de març. La mostra –impulsada pel Servei Local de Català de Cambrils i produïda per la Direcció General de Política Lingüística–, té com a objectiu donar a conèixer la realitat de l'aranès. D'una forma didàctica, es presenten les característiques principals d'aquesta llengua, a més d'informar sobre les polítiques que s'han dut a terme per incrementar-ne el coneixement i l'ús.

Abans d'arribar a Cambrils, la mostra va fer parada a Falset i a Reus. A la capital del Baix Camp, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, es va oferir en línia un concert de la cantant aranesa Alidé Sans, organitzat per la Biblioteca Central Xavier Amorós, la Regidoria de Cultura i Política Lingüística i el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus, que es pot visionar en vídeo.

De l'any 2010 ençà –quan es va aprovar la Llei 35/2010, d'1 d'octubre–, de l'occità, aranès a l'Aran, Catalunya i concretament la Vall d'Aran és el lloc on l'occità rep més protecció, tot i que el seu territori abasta el terç sud de França, algunes valls del nord d'Itàlia i el principat de Mònaco.

 

Comenta aquest article