Informació general

Covid-19

Josep M. Argimon, secretari de Salut Pública: «La nostra intenció és anar reobrint a poc a poc però ara mateix no podem fer prediccions sobre la Setmana Santa»

El Procicat ha anunciat una nova pròrroga de set dies més que afecta la major part de les restriccions contra la covid tot i que a partir del proper dilluns es reobren els centres comercials i els comerços de més de 400 m2

Per Redacció

Detall de la façana del port, aquest passat diumenge al matí
Detall de la façana del port, aquest passat diumenge al matí | Lluís Rovira i Barenys

El Procicat ha anunciat una nova pròrroga de set dies més que afecta la major part de les restriccions contra la covid tot i que hi haurà uns petits canvis a partir de l’1 de març. El canvi principal que preveuen les mesures són la reobertura dels comerços de més de 400 metres quadrats (limitant l'espai a aquests 400 m2) i dels centres comercials (amb bars i restaurants tancats) amb una cabuda del 30% i entre setmana. Aquests establiments estaven tancats des del 7 de gener.

Un altre dels canvis que s'introdueixen de cara al proper dilluns 1 de març és que  s'augmenta l'aforament de les piscines del 30 al 50% i, també, dels gimnasos, amb un 30% a l'interior i el 50% a l'exterior. Una altra de les novetats i que afecta a l'àmbit de l'educació és que s'autoritzen les colònies, és a dir, les sortides escolars amb pernoctació fora. També es preveu que a partir del 8 de març la recuperació de certa presencialitat al segon curs universitari.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en la presentació de les noves mesures, aquest matí, ha insistit que la reobertura era necessària per "donar aire" als sectors més afectats pels tancaments. També ha assenyalat que la situació epidemiològica continua essent complicada perquè els indicadors s'han estancat, mentre que la Rt ha començat a créixer, "hem passat de fer pròrrogues de 14 a 7 dies perquè volem seguir d'una manera més acurada les mesures. La nostra intenció és anar reobrint, a poc a poc, però ara mateix no podem fer prediccions sobre la Setmana Santa. Un mes és una eternitat i poden passar moltes coses", ha declarat.

Continua el confinament comarcal i les mateixes franges a la restauració

El confinament comarcal i les franges que hi havia fins ara per al sector de la restauració, es mantenen. Així doncs, el tancament perimetral continua sent el comarcal autoritzant-se només aquest desplaçament entre municipis de la mateixa comarca només amb l'excepció de motius justificats. Aquest confinament comarcal no permet el desplaçament a segones residències i el que sí que permet és el fet realitzar activitat física a l'aire lliure entre municipis limítrofs que pertanyin a comarques diferents.

També es manté el confinament nocturn de les 22 a les 6 h així com la prohibició de fer reunions de més de sis persones tret de les bombolles de convivència.

 

Comenta aquest article