Atletisme

Maria Taggi es penja la medalla de bronze als 3.000 metres llisos del campionat de Catalunya s-18

Maria Taggi, al capdavant de la cursa, amb el dorsal 398
Maria Taggi, al capdavant de la cursa, amb el dorsal 398 | Cedida

El passat dissabte 20 de febrer es va disputar el Campionat de Catalunya de 3.000 m.ll. en les categories S-16 i S-18. A la categoria S-16 hi participava l'Emma Taggi, mentre que a la S-18 ho feia la seva germana, Maria. Ambdues van tenir una magnífica actuació:

(EMMA TAGGI        3.000 m. llisos        10'44”06    Millor Marca Personal)

Des del tret de sortida va mantenir un ritme de cursa constant mantenint-se en posicions capdavanteres. Al primer quilòmetre l'atleta que al final guanyaria la prova va marcar un ritme que no van poder seguir la resta de competidores. Al segon quilòmetre van ser l'Emma i una altra atleta les que van accelerar, posant metres d'avantatge respecte a un grup de 4 atletes que encara es mantenien en la lluita per les medalles. Però no van ser suficients, doncs al toc de campana dues d'elles van mantenir un llarg esprint amb el que van avançar a l'Emma. La seva 5a posició final cal qualificar-la d'excel·lent. Tant perquè es troba en el 1r any de la categoria com per la notable millora de la seva marca personal en més de 20 segons. A més, amb aquest registre es situa, eventualment, a la 10a posició del rànquing estatal. Fet que, de mantenir-se en les properes setmanes, la permetrien poder participar al Campionat d'Espanya de la categoria.

Emma Taggi, amb el dorsal 397 a l'esquerra de la imatge, en quarta posició

Després del 4t lloc assolit la setmana passada al Campionat de Catalunya de Cros, la tàctica de cursa de la Maria passava per marcar un fort ritme que desgastés altres contrincants amb millor final. Després de 2 quilòmetres, quedaven 4 atletes al capdavant de la cursa. Va ser en aquell moment que es van produir diferents atacs per prendre el cap de la cursa, als que la Maria va poder respondre. Al toc de campana la Maria es trobava en 4a posició. A la contrarrecta va poder accelerar per avançar a la que anava en 3a posició i guanyar la medalla de bronze amb una millora de marca personal de vora 7 segons. És la primera medalla assolida per una atleta del club en curses de fons a pista coberta. Amb aquest registre batia el Rècord de Cambrils, tant en la categoria S-18 com l'absoluta, que tenia ella mateixa. Una marca que la situa , eventualment, a la 5a posició del rànquing estatal. Posició que, amb tota seguretat, la permetrà participar al Campionat d'Espanya de la categoria.

MARIA TAGGI        3.000 m. llisos        10'16”47    Rècord de Cambrils

Campionat de Catalunya de proves combinades

Dissabte passat també es va disputar, al mateix indret, el Campionat de Catalunya de Proves Combinades de Pista Coberta en la categoria S-14.

El Campionat estava reservat a les 12 millors atletes de Catalunya de l'especialitat. De part del Club Atletisme Cambrils hi va participar Aina Ferré, que va rendir a un molt bon nivell. L'Aina es troba en el primer any de la categoria i el sol fet de participar al Campionat ja era tot un èxit. Amb una notable actuació, assolia marca personal als 60 m. tanques i al salt d’alçada. A la classificació final l'Aina acabava en 11a posició.

Aina Ferré, a l'esquerra de la imatge amb el dorsal 477, en la prova dels 60 metres tanques

Control territorial

El passat diumenge es va disputar el 3r Control Territorial, d'atletisme en pista, a la pista d'atletisme del C.N. Reus Ploms. 17 atletes del Club Atletisme Cambrils hi van prendre part, 9 dels quals van assolir posicions de finalista:

Sofia Rubio  1a posició al salt d'alçada S-16 amb un millor salt de 1.53 m.
                       7a posició als 300 m. llisos S-16 amb una marca personal de 48”55

Anna Cabré  2a posició al llançament de pes S-18 amb una marca de 8.20 m.

Clàudia Nolla  3a posició al salt d'alçada S-16 amb un millor salt de 1.35 m.
                           6a posició als 60 m. tanques S-16 amb una marca de 10”82
                           6a posició als 60 m. llisos S-16 amb una marca personal de 8”84
                           8a posició als 300 m. llisos S-16 amb una marca personal de 48”81

Aleix Llaberia  3a posició als 60 m. llisos S-16 amb una marca personal de 7”74.

Daniel Alda  4a posició als 200 m. llisos S-18 amb una marca personal de 26”86.
                        7a posició al llançament de javelina S-18 amb una marca personal de 25.61 m.

Carla Borràs  4a posició als 60 m. tanques S-14 amb una marca de 12”32.

Anna Duran  4a posició al llançament de pes S-14 amb una marca personal de 6.98 m.

Ana Fernández  7a posició als 60 m. tanques S-16 amb una marca de 10”82

Zoe Dorado  8a posició als 600 m. llisos S-14 amb una marca personal de 2'00”01.

El proper cap de setmana es disputarà la Fase Prèvia del Campionat de Catalunya S-14, amb 3 atletes classificades: l'Aina Ferré als 60 m. tanques i al salt de llargada, la Carla Borràs també als 60 m. tanques i l'Anna Duran al llançament de pes. També es disputarà el Campionat de Catalunya de Proves Combinades S-16. La representant local serà la Sofia Rubio.