Esports

Bàsquet

Sergi Lou, coordinador del Club Bàsquet Cambrils: «El funcionament d'aquesta temporada al club és molt atípic»

Les restriccions, els tancaments, el toc de queda i les mesures que s'han anat prenent en els darrers mesos han condicionat l'activitat habitual del club

Per Berta Ruiz

Darrer partit que va poder jugar l'equip sènior masculí del CB Cambrils la temporada passada, el 8 de març de 2020, contra el Vendrell
Darrer partit que va poder jugar l'equip sènior masculí del CB Cambrils la temporada passada, el 8 de març de 2020, contra el Vendrell | Berta Ruiz

El Club Bàsquet Cambrils, com la resta de clubs esportius cambrilencs, està immers en una temporada "del tot atípica i molt diferent". Així l'ha definit el coordinador del club –Sergi Lou– a revistacambrils.cat. Les restriccions, els tancaments, el toc de queda i les mesures que s'han anat prenent en els darrers mesos han condicionat l'activitat habitual del club. Des d'avui, el Procicat ha aprovat una certa flexibilització d'algunes mesures que afecten els escolars. Així doncs, s'autoritzen les activitats extraescolars de tot tipus i l'esport escolar. En l'àmbit de l'esport, s'equipara l'esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de sis persones.

Tal com ha explicat Sergi Lou, "el funcionament d'aquesta temporada al club és molt atípic. La temporada passada ja no la vam acabar i aquest any doncs la vam començar amb els protocols i les restriccions pertinents. Tot plegat bastant complicat pel que fa al tema organitzatiu: que si grups petits, que si al pavelló poca gent, que no hi hagi contacte...Tot va començar d'una forma molt complicada; després es va aturar per la segona onada i ja no ens van deixar accedir al pavelló. Ara, al mes de gener vam tornar a començar, però en exterior, el pavelló encara estava tancat per als entrenaments. Entrenàvem en exterior i no tots els equips: només preinfantil, infantil i cadets, ni els sèniors podien entrenar per horaris i pel toc de queda a les 22 hores".

Des del passat 8 de febrer, els equips del CB Cambrils ja poden accedir al Palau Municipal d'Esports per fer els seus entrenaments, però amb el 30% de l'aforament. Segons Lou, "això implica que no podem utilitzar les tres pistes que teníem fins ara i només entrenem dos equips, evitant el contacte el màxim possible. Aquestes darreres setmanes ja semblen entrenaments més normals, entre cometes. També hem passat d'entrenar 3 dies a entrenar-ne dos i sense cap competició, i també fem entrenaments en exterior a les pistes del centre cívic de Vilafortuny".

Possible represa de la competició el 6 de març per als equips sèniors i el 13 de març per als equips de promoció

Precisament, sobre el tema de la competició, la setmana passada es va fer una reunió amb la Federació Catalana de Basquetbol. Des de l'inici de la temporada s'ha anat posposant la competició i el calendari. Ara, sembla ser que es podria reprendre el 6 de març per als equips sèniors i el 13 de març per als equips de promoció, és a dir, des de júnior en avall. "Tot dependrà de les mesures, nosaltres com a club fem el que ens manen tant la Federació , l'Ajuntament per l'accés a les instal·lacions i el Procicat que ens diu què hem de fer i què no. Nosaltres seguim les pautes i no podem fer gaire cosa més. Si es comença la competició bé, si es pot tornar a jugar perfecte, però no és la nostra prioritat, ara mateix tal com estem poder entrenar tots els equips ja és un gran què. Ara, si també poguessin venir els jugadors de fora de la comarca ja seria perfecte, perquè n'hi ha molts que no poden baixar. No ens preocupa la competició i, de fet, la federació ja té assumit que seria una competició light; no hi hauria descensos ni ascensos...". En el tema de la competició es reprendria a nivell d'equips federats, mentre que els escolars seguirien sense competir.

El coordinador del CB Cambrils ha afegit que, malgrat tot, "els equips no s'han desfet, es mantenen més o menys igual. Sí hi ha hagut alguna baixa d'alguns jugadors i jugadors, perquè han perdut la motivació o per tot el tema de la pandèmia". En aquest tram final de la temporada, Lou ha comentat que, "la perspectiva és acabar la temporada com es pugui i intentar començar al setembre. A veure com evoluciona el tema de les vacunes, si la pandèmia va baixant i poder tornar amb la 'màxima normalitat'"

Comenta aquest article