Esports

Atletimse

Maria i Emma Taggi queden en quarta i cinquena posició s-18 i s-16 al 102è campionat de Catalunya de cros

Per Pere Ferrando

Maria Taggi durant la disputat del cros, el passat dissabte a Santa Cristina d'Aro
Maria Taggi durant la disputat del cros, el passat dissabte a Santa Cristina d'Aro | Cedida

El passat dissabte 13 de febrer es va disputar a Santa Cristina d'Aro el 102è Campionat de Catalunya de cros. Les diverses curses es van anar succeint en un circuit on s'hi alternaven camins de bosc i llargues pujades i baixades de gespa d'un cert desnivell que endurien les condicions de la cursa. El bon temps va ser present durant tota la competició. A nivell local, l'atleta més destacada va ser la Maria Taggi a la categoria S-18. En una cursa valenta, va sortir en posicions capdavanteres mantenint aquesta actitud fins a la meta, acabant la cursa en una excel·lent 4a posició de vora 100 atletes inscrites. La cursa de la seva germana, l'Emma Taggi, que competia a la categoria S-16, va estar marcada per un fort ritme des d'un bon començament. L'Emma es situava en una destacada 5a posició que mantindria fins al final de la cursa.

Aquesta és la millor posició assolida per ambdues atletes en un Campionat de Catalunya de Cros. En els darrers tres anys han progressat fins a esdevenir unes de les millors especialistes catalanes en aquesta modalitat de l'atletisme.

Aquesta posició els hi permetria, a les dues, participar al Campionat d'Espanya de cros com a integrants de la selecció catalana. A la convocatòria participen 6 atletes. Malauradament, aquesta competició s'ha suspès per culpa de la covid-19. En el cas de la Maria, és el segon cop que perd la possibilitat de poder defensar els colors de Catalunya en un Campionat estatal. Esperem que a la 3a sigui la vençuda.

Aquest proper dissabte tindran una altra cita amb l'alta competició. Ambdues disputaran el Campionat de Catalunya de 3.000 m.ll. en pista coberta al Palau Sant Jordi de Barcelona. La Maria a la categoria S-18 i l'Emma a la categoria S-16.

Emma Taggi durant la disputa de la seva prova

Controls de pista coberta

Per altra banda, el passat  diumenge es disputava, al Palau Sant Jordi de Barcelona, el quart control S-16 de pista coberta.

Dues van ser les atletes que van representar al Club Atletisme Cambrils, assolint una magnífica estadística:

  • SOFIA RUBIO    Salt d'alçada        1,57    Rècord de Cambrils

                                    Triple Salt        10,17    Millor Marca Personal

Al salt d'alçada va guanyar la prova i va batre el Rècord de Cambrils que havia igualat fa unes setmanes. Amb aquest registre es situa entre les 8 millors atletes del rànquing estatal. Fet que, de moment, li permetria participar al Campionat d'Espanya de l'especialitat.

Al triple salt va quedar en 3a posició, assolint la seva millor marca personal i passant per primer cop dels 10 m.

  • CLÀUDIA NOLLA    60 m. tanques        11"16    Millor Marca Personal

                                           Triple Salt        9,44    Millor Marca Personal

La Clàudia millorava la seva marca personal tant als 60 metres tanques com al triple salt. En aquest darrer cas per més de mig metre.

Comenta aquest article