Cultura

Activitats

El Campus Extens de la URV a Cambrils posa en marxa les activitats del nou trimestre

El sistema telemàtic s'adopta per totes les xerrades, que es faran en diferents plataformes actualment en ús

Per Redacció

Cartell de les activitats del Campus Extens de la URV
Cartell de les activitats del Campus Extens de la URV | Cedida

La seu del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Cambrils, coordinada des del Museu d'Història de Cambrils, s'adapta a la situació sanitària actual i programa un total de sis activitats fins a Setmana Santa, combinant la presencialitat i els actes virtuals. El projecte Campus Extens de la URV compta amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona.

El sistema telemàtic s'adopta per totes les xerrades, que es faran en diferents plataformes actualment en ús. S'aconsegueix així recuperar alguna de les activitats que van quedar al calaix al 2020 i s'acompleix la voluntat inicial de reprogramar actes suspesos.

La programació del segon trimestre del curs 2020-2021 es va iniciar fa uns dies amb l'obertura de l'exposició "Una cullerada d'art" al Molí de les Tres Eres en col·laboració amb l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils. En aquesta línia de sumar esforços, aquest trimestre es continua col·laborant amb la Biblioteca Josep Salceda i Castells o amb la Regidoria de Benestar, Drets Socials i Salut a les Jornades per la Igualtat de Gènere.

El programa del trimestre d'hivern en marxa inclou l'exposició de Pepo Argilaguet al Molí de les Tres Eres, una tertúlia oberta del Club de Lectura Adult de la Biblioteca amb Isabel Castro, la conferència "Dones, ciència i mar" de l'oceanògrafa Eli Bonfill, la conferència "Wonder Woan: el feminisme com a superpoder" de la mestra i experta en didàctica del còmic Rosa Aparicio, la conferència sobre el pintor Josep Tapiró a càrrec de l'historiador de l'art Jordi Carbonell, i l'exposició col·lectiva "ARA" a la Torre del Port de Nuri Mariné, Pacient X88, Sergi Margalef, Luka, Laura Morales i Queralt Osorio.


PROGRAMA D'ACTES

-Del 6 de febrer al 6 de juny al Molí de les Tres Eres
Exposició Una cullerada d'art del fotògraf Pepo Argilaguet. Activitat inclosa dins de la 4a Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils. Accés lliure en horari de cap de setmana i festius, amb restricció del 50% d'aforament.
Organitza: Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, Campus Extens de la URV i Museu d'Història de Cambrils.

-Dijous, 25 de febrer, a les 18h on line a través del programa Jitsi Meet
Tertúlia online del club de lectura adult amb l'obra Un amor, de Sara Mesa, a càrrecd'Isabel Castro Ahedo. Imprescindible la inscripció prèvia a bib@cambrils.cat
Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV.

-Dijous 11 de març, a les 19.30h on line a través del programa Zoom
Conferència Dones, ciència i mar, a càrrec d'Eli Bonfill Molina, oceanògrafa de l'empresa Plancton que ens presentarà algunes dones científiques marines de casa nostra i internacionals, així com la seva contribució a la ciència. L'activitat està inclosa dins de les Jornades per la Igualtat de Gènere. No necessita inscripció prèvia i es farà a través de l'enllaç https://us02web.zoom.us/j/86037680872
Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d'Història de Cambrils.
Col·labora: Regidoria de Benestar, Drets Socials i Salut.

-Divendres, 12 de març, a les 18h on line a través del programa Jitsi Meet
Conferència Wonder Woman: el feminisme com a superpoder, a càrrecde Maria Rosa Aparicio Beltran, mestra i experta en didàctica del còmic. Activitat inclosa dins de les Jornades per la Igualtat de Gènere. Imprescindible l'inscripció prèvia a bib@cambrils.cat
Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV.

-Dijous, 25 de març, a les 19.30hon line a través del programa Teams
Veus cambrilenques amb la conferènciaJosep Tapiró (Reus, 1836- Tànger, 1913) el pintor de Tànger, a càrrec del Dr. Jordi Carbonell Pallarés, historiador de l'art iprofessor del Departament d'Història i d'Història de l'Art de la Universitat Rovira i Virgili.Imprescindible l'inscripció prèvia a museu@cambrils.cat
Organitza: Museu d'Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.

-Dissabte, 27 de març, a les 12h. Torre del Port
Obertura de l'exposició/instal·lació col·lectiva ARA a càrrec de les artistes Nuri Mariné, Pacient X88, Sergi Margalef, Luka, Laura Morales i Queralt Osorio. Accés lliure en horari de cap de setmana i festius, amb restricció del 50% d'aforament i oberta fins al 20 de juny.
Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d'Història de Cambrils.

 

Comenta aquest article