Informació general

Infraestructures

Camí Mendoza, alcaldessa: «La Generalitat ha comprat el discurs del nostre municipi de que volem un tren-tram i que el volem integrat a la ciutat»

L'alcaldessa manifestava a revistacambrils.cat la seva satisfacció per la publicació, fa uns dies, de l’estudi del nou tren-tramvia del Camp de Tarragona en el tram Cambrils-Vila-seca i la connexió amb la xarxa d'Adif

Per Lluís Rovira i Barenys

Via del tren en desús, a la zona de ponent del municipi
Via del tren en desús, a la zona de ponent del municipi | Lluís Rovira i Barenys

"La Generalitat ha comprat el discurs del nostre municipi de que volem un tren-tram i que el volem integrat a la ciutat". Amb aquestes paraules l'alcaldessa, Camí Mendoza, manifestava a revistacambrils.cat la seva satisfacció per la publicació, fa uns dies, de l’estudi del nou tren-tramvia del Camp de Tarragona en el tram Cambrils-Vila-seca i la connexió amb la xarxa d'Adif . Segons va expressar l'alcaldessa, "que hagi sortit a exposició pública ja és un pas més en ferm del que teníem fins ara. Estem veien que la Generalitat està treballant en un projecte que no només és per Cambrils sinó que també per l'àrea metropolitana del Camp". Camí Mendoza afegia que "és un projecte en tres fases en el que Cambrils hi surt ben ubicat. En una primera fase ens uneixen amb Salou i en una segona fase ens uneixen a l'estació d'Adif. Quan hi hagi tota la xarxa feta servirà per anar a Reus, Tarragona, l'hospital,... una xarxa de transport públic que ja hi havia de ser fa anys i que és el que es mereix el territori".

Aprofitament del traçat actual entre Cambrils i Salou

La Generalitat ha proposat l'aprofitament de l'actual traçat entre Cambrils i Salou per a posar-hi el tramvia. Sobre aquest aspecte, l'alcaldessa deia que "ho veiem bé ja que per molt que es mantingui el traçat, no es mantindran els talussos i serà més permeable. De totes maneres fins que no presentin el projecte executiu no veurem realment com s'acabarà fent". L'alcaldessa destaca que, prèviament, hi ha hagut un treball en equip, "ja en el mandat anterior vam fer una reunió a Madrid de la mà de la Generalitat. Es va crear una comissió tècnica entre la Generalitat i Ajuntaments i una altra entre Adif i Ajuntaments. A través d'aquestes comissions hem anat fent alguna aportació." L'alcaldessa remarca que, "de moment no hem tingut prou temps de mirar al detall el projecte que s'ha presentat i podria ser que no haguessin contemplat totes les aportacions. Si és així, presentarem totes les al·legacions que considerem".

D'altra banda, pel que fa al desmantellament de l'actual estructura ferroviària en desús l'alcaldessa manifestava que no hi ha cap novetat després que aquest passat mes de novembre Adif tornés a licitar el projecte que contempla el seu desmantellament. El mes d'agost anterior ja s'havia fet una primera licitació del projecte que es va veure anul·lada posteriorment. Ara fa un mes, amb motiu de complir-se un any des de la posada en marxa del nou traçat ferroviari, l'equip de govern municipal ja va expressar el seu malestar pel retard que s'estava produint en el desmantellament de l'antiga via.

Comenta aquest article