Informació general

Urbanisme

S'inicien les obres d'un nou passeig arbrat que connectarà en diagonal l'avinguda del Mestral i la riera d'Alforja

Les obres van a càrrec de la promotora dels nous blocs que s’estan construint entre la riera i l'avinguda de l'Horta de Sta Maria, seguint el POUM

Per Redacció

Plànol de la zona on s'hi està construint actualment
Plànol de la zona on s'hi està construint actualment | Cedida

Un passeig arbrat de 30 metres d’amplada per a vianants connectarà la riera d’Alforja amb l’avinguda del Mestral. Les obres, que ja han començat, formen part de la urbanització del tram comprès entre els carrers de la Tramuntana, de l'Horta de Santa Maria, de Garbí i el Passeig de Sant Joan Baptista de La Salle. L’obertura d’aquest nou carrer que travessarà la trama urbana en diagonal està contemplada al Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), que ha de seguir la promotora que està construint els nous blocs d’edificis en aquesta unitat d’actuació urbanística. A més, l’empresa també haurà de construir la vorera que ressegueix el perímetre del solar. La previsió és que les obres de les voreres acabin abans de l’estiu i de l’avinguda per a vianants a finals d’any.  

El regidor d’Urbanisme, Enric Daza, ha destacat que, amb la urbanització d’aquesta zona, Cambrils guanya un ampli passeig per a vianants, gràcies al Pla d’Ordenació gestionat pel Departament d’Urbanisme. "És un nou espai verd pensat per passejar a peu o en bicicleta i gaudir en família amb zones enjardinades i jocs infantils", ha afirmat el regidor. 

Un nou passeig amb arbrat i sense vehicles  

El nou passeig per a vianants dona continuïtat al traçat de l’Avinguda Mestral, que uneix la platja i el port de Cambrils amb el barri de l'estació a través de l’avinguda Horta de Santa Maria i amb el futur creixement de Les Comes. La nova avinguda es caracteritza per la seva traça en diagonal respecte la trama urbana que l’envolta, la seva generosa amplària de 30 metres i un plantejament més proper a una zona verda que a un carrer. Aquest passeig arbrat de 120 metres de longitud serà utilitzat únicament per vianants i ciclistes, en recorreguts diferenciats, sense circulació de vehicles, i tindrà una gran presència d’arbrat i zones enjardinades, acompanyades de jocs infantils.  

Un passeig per a vianants i un carril bici  

La proposta s'estructura al llarg de dos eixos de circulació, per als vianants i per a les bicicletes. El passeig per als vianants, de 6 metres d’amplada, es desenvolupa al llarg d'un eix gairebé paral·lel a l'alineació dels edificis situats al sud, separant-se d'ells per mitjà d'un parterre que dotarà d'intimitat al passeig i als habitatges. Des del passeig de La Salle, l'accés al nou recorregut per als vianants queda flanquejat pels grans eucaliptus que es conserven ja que, per la seva gran altura i volum, aporten un caràcter molt singular a aquesta nova zona enjardinada.  

D’altra banda, el carril bici, de 3 metres d’amplada, discorre entre les superfícies enjardinades ocupant una situació topogràfica una mica més elevada. El seu traçat també és paral·lel a l'eix del carrer, però s'adapta a un grup d'arbres existent formant dos girs que, a més, contribuiran a reduir la velocitat dels ciclistes que baixin en direcció al passeig Sant Joan Baptista de La Salle.  Entre el passeig per als vianants i el carril bici, un parterre de gespa –acompanyat de la plantació de nous arbres–, allotjarà dues àrees de jocs infantils.

Zona del davant de l'Ateneu Juvenil on es farà el nou tram de passeig / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article