Informació general

Eleccions

21.861 cambrilencs estan cridats a les urnes a la jornada electoral d'avui

A Cambrils, hi ha un total de 38 meses distribuïdes en 10 col·legis electorals; s'han descartat tres col·legis: l'institut Cambrils, La Galereta i la seu de la Creu Roja, que se substitueixen pel Pavelló Municipal

Per Redacció

Mesa electoral del Centre Cultural, aquest matí
Mesa electoral del Centre Cultural, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

21.861 cambrilencs estan cridats a les urnes d'avui diumenge –entre les 9 i les 20 hores– a la jornada electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya. De moment, en aquesta primera hora de votacions la participació està sent força baixa als diferents col·legis electorals cambrilencs.

38 meses repartides en 10 col·legis electorals

A Cambrils, hi ha un total de 38 meses distribuïdes en 10 col·legis electorals. Donades les circumstàncies per la covid-19, l'Ajuntament de Cambrils ha hagut de modificar alguns col·legis electorals respecte els darrers comicis per garantir les mesures de seguretat. El consistori cambrilenc ha apostat per mantenir el màxim nombre de centres de votació, redistribuint les meses en diferents espais dels mateixos locals. D’aquesta manera, només s’han hagut de substituir tres col·legis electorals i part d’un altre, buscant espais amplis i ventilats, que permetin complir les distàncies de seguretat i diferenciar els circuits d’entrada i sortida.

Els tres col·legis electorals que s’han descartat són l’institut Cambrils, la llar d'infants La Galereta i la seu de la Creu Roja, que se substituiran pel Pavelló Municipal 1 (5 meses) i el Pavelló Municipal 2 (4 meses). D’altra banda, 3 de les 9 meses de l’escola Guillem Fortuny es traslladaran a l’institut Mar de la Frau. A més, en alguns col·legis les meses s’han redistribuït entre diferents espais per ampliar distàncies.

Canvis de col·legis electorals

Les persones que fins ara votaven a l’institut Cambrils i la Galereta s’hauran de desplaçar al Pavelló Municipal 1 (el més antic, accés per la plaça de l’Ajuntament, 1) i les que votaven al local de la Creu Roja del carrer Colom hauran d’anar al Pavelló 2 (el més nou, accés per la Via Augusta, 2, davant del Molí de les Tres Eres).

Pel que fa a l’escola Guillem Fortuny, les persones que viuen per damunt del Vial del Cavet (en direcció a muntanya) seguiran votant en aquest col·legi electoral i les que viuen per sota del Vial del Cavet (en direcció mar) hauran de votar a l’Institut Mar de la Frau.

Durant la jornada d'avui romandrà oberta una oficina electoral a la planta baixa de l’Ajuntament que oferirà atenció presencial i telefònica per dubtes i incidències.

Franges de vot recomanades

Es recomana anar a votar segons una distribució de franges d’acord amb la situació sanitària personal. El seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori, si bé s’apel·la al sentit comú, a la bona voluntat i a la responsabilitat de cadascú per fer-ne seguiment en benefici de la seguretat sanitària general.

La distribució dels votants per franges és la següent:

  • 09.00h a 12.00h: els col·lectius de risc.
  • 12.00h a 19.00h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
  • 19.00h a 20.00h: els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos.

Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat. Se’ls hauran de posar entre les 18.40 i 19.00 per torns, quedant sempre dos membres en custòdia de l’urna i per seguir amb el procés electoral.

Les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 o document equivalent vigent amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot. L’autoritat competent els podrà demanar la seva presentació.

Comenta aquest article