Informació general

Gent gran

L'Ajuntament participa en una jornada sobre les activitats esportives per a la gent gran en aquesta època de la covid-19

Per Redacció

Jornada online sobre l'esport per a la gent gran
Jornada online sobre l'esport per a la gent gran | Cedida

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils va estar present, aquest passat dimarts, en una jornada sobre les activitats esportives per a la gent gran en època de la covid-19 organitzada per la "Fundación Patrocina un Deportista". Ho va fer de la mà de la regidora de Benestar Social, Drets Socials i Salut de l’Ajuntament de Cambrils, Hélène Arcelin, que va participar com a panelista. La jornada és la primera activitat de Cambrils en el marc del Contracte de prestació de servei que el passat novembre va signar el Casal Municipal de la Gent Gran amb la "Fundación Patrocina un Deportista", per participar en un estudi sobre l’estat de l’esport per a persones grans en el territori estatal.  

Un 22,4% de la població de Cambrils té més de 60 anys

A Cambrils, un 22,4% de la població (8.057 persones) té més de 60 anys. L’envelliment actiu és un dels pilars estratègics del Pla d’Acció Municipal de l’Ajuntament de Cambrils per millorar la qualitat de vida de les persones grans. La regidora cambrilenca va exposar les iniciatives que s’han portat a terme des de l’Ajuntament per combatre la inactivitat de les persones grans tant des del punt de vista esportiu com des del punt de vista social, i ha remarcat la importància de l’activitat esportiva per la salut física i emocional.  

Arcelin va explicar com s’ha treballat des Casal de la Gent Gran i des del Palau Municipal d’Esports per adaptar les activitats esportives al context de la covid-19. Per començar, des del principi de la pandèmia s’ofereixen classes dirigides a través del canal de Youtube d’Esports. D’altra banda, des que es van poder reobrir les instal·lacions i fins que es van tornar a tancar el 2 de novembre, es van reprendre activitats com la gimnàstica de manteniment, el taichí, la psicomotricitat, el ioga i els balls llatins adaptades a la nova situació. A més, des d’aquest febrer es porten a terme activitats a l’aire lliure a la platja del Regueral i al parc del Pinaret i aquesta setmana s’han posat en marxa sis grups de gimnàstica de manteniment al Palau Municipal d’Esports.    

Més de 80 ajuntaments representats

La jornada també va comptar amb la participació del catedràtic de Ciències de l’Esport, Tomás García Calvo, investigador principal de l’estudi "L’esport per persones grans a Espanya", que està desenvolupant la Fundació a través del seu Observatori de l’Esport per Persones Grans. Finalment, hi van participar les empreses Sportmadness, Mysocialfit i Grupo Altafit, que van explicar eines i accions que l’empresa privada també ha posat en marxa  a l’hora d’activar les persones grans durant l’últim any.  

Amb més de 120 assistents i més de 80 ajuntaments representats, la jornada va permetre un intercanvi d’experiències que permetran a les persones gestores de l’esport prendre decisions basades en bones pràctiques d’altres ajuntaments per promoure que les persones grans practiquin activitat física.  

Comenta aquest article