Esports

48 equips d'arreu de l'Estat participaran en la quarta edició del torneig de bàsquet TGN-Cambrils

Per Judit Pinazo



Imatge d'un dels partits disputats l'any passat en el torneig TGN-Cambrils
Per quart any consecutiu, es disputarà el torneig de bàsquet TGN-Cambrils entre els dies 1 i 5 d’abril al Palau Municipal d’Esports. L'activitat està organitzada pel club TGN Bàsquet de Tarragona juntament amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament amb l'objectiu de fomentar el bàsquet des dels equips de base.

El torneig que es el quart any que es disputa, compta cada any amb més equips participants i amb la participació de més professionals del món del bàsquet. En la seva primera edició van participar-hi 21 equips i enguany ja en són 48. Així doncs prendran part en el torneig 550 jugadors de les categories aleví i infantil, és a dir amb edats compreses entre els 10 i els 13 anys. Pel coordinador del torneig -Iñaky Liarte- "el torneig està força consolidat, ja que cada any tenim més inscripcions i més gent interessada en participar-hi". Tot i el bon moment de salut que viu el torneig, Liarte, explicava ahir que de moment no tenen previst que en properes edicions hi puguin participar més equips.

Segons el coordinador, s’ha escollit Cambrils, un any més, per la qualitat de les seves instal·lacions esportives i pel bon clima i xarxa hotelera que té el municipi. Jugadors, organització i familiars dels participants s'allotjaran en hotels del grup Arbó al municipi.

En el torneig hi haurà un total de 80 entrenadors, 40 persones d'organització i 500 acompanyants.

Des de la Regidoria d’Esports, tal i com explicava ahir el regidor -Jordi Savall- es valora molt positivament que la iniciativa tingui tant d'èxit any rere any i espera que continuï sent així. Savall va mostrar la voluntat de continuar col·laborant en l'organització del torneig i posar totes les facilitats perquè vagi creixent poc a poc. Per a properes edicions, els organitzadors, tenen previst poder complementar les estades amb xerrades tècniques entorn el món del bàsquet per a tots els assistents.

44 partits al dia

Durant els dies que duri el torneig es disputaran un total de 120 partits, 44 partits al dia. Els partits es disputaran entre el Pavelló 1 i el 2 del Palau Municipal d'Esports, però també se'n disputaran 6 en pista exterior, concretament en el camp del CEIP Marinada. Hi participaran equips d'arreu de l'estat, alguns d'ells ja habituals en el torneig, com és el cas d'equips de Saragossa, La Rioja o Albacete, però també n'hi haurà que ho faran per primera vegada provinents de Lanzarote. Destacar que dels 48 equips participants, només 5 són de la província de Tarragona; 4 equips del TGN Bàsquet Club i un equip del CB Cambrils en la categoria Infantil Masculí.

Durant els dies que els participants estiguin a Cambrils, tindran una jornada de descans en la que visitaran Portaventura.

Comenta aquest article