Informació general

Concentració

Els Avis i Àvies reprenen les concentracions setmanals i anuncien noves mobilitzacions quinzenals al Port

Les concentracions al Port començaran el diumenge 21 de febrer, a 2/4 de 12 del matí, i es volen fer amb periodicitat quinzenal

Per Lluís Rovira i Barenys

Concentració d'ahir dels Avis i Àvies a la plaça de la Vila
Concentració d'ahir dels Avis i Àvies a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

El col·lectiu dels Avis i Àvies van reprendre ahir les concentracions setmanals a la plaça de la Vila després de sis setmanes d'interrupció a causa de la pandèmia. La darrera concentració s'havia celebrat el passat 16 de desembre. Dos dies després d'aquesta darrera concentració, el govern de la Generalitat va decretar unes noves mesures restrictives per frenar la covid-19, que consistien en limitar l'obertura dels establiments de restauració a les franges d'esmorzar i del migdia, entre d'altres i davant d'aquest nou panorama el col·lectiu va decidir aturar l'activitat. Ahir, sis setmanes després, es van reprendre les concentracions amb la participació d'una trentena de persones. Segons la portaveu del col·lectiu, "no ens podem quedar aturats ja que la repressió no s'atura."

Concentracions quinzenals els diumenges al port a partir del 21 de febrer

La portaveu del col·lectiu dels Avis i Àvies va anunciar la posada en marxa de les concentracions al port, tal i com ja s'havia apuntat en una de les concentracions del passat mes de desembre. La primera concentració està prevista pel diumenge 21 de febrer a 2/4 de 12 del matí amb la intenció d'anar-les fent cada quinze dies.

Les concentracions setmanals dels Avis i Àvies a la plaça de la Vila estan a punt de complir els tres anys. El 14 de febrer de 2018 es va fer la primera trobada d'aquest col·lectiu a la plaça de la Vila, prenent el model que havien instaurat els Avis i Àvies de Reus. A punt de complir els tres anys, ahir es comentava la manera de celebrar aquesta efemèride a la concentració de la setmana vinent.

Un cop fet aquests advertiments, els Avis i Àvies van encetar l'acte d'ahir amb el cant de l'Estaca recordant el que el mateix Lluís Llach va destacar aquesta setmana passada en una entrevista a TV3 dient que ell havia fet aquesta cançó en ple franquisme i l'havia interpretat sota aquest règim durant 28 anys i mai l'havien empresonat per això mentre que actualment volen empresonar Pablo Hasél per una cançó i uns tuits i Valtònic es va haver d'exiliar també per compondre i interpretar una cançó. En el decurs de l'acte d'ahir també es va fer sentir el repertori de crits i consignes habituals i es va tancar amb el cant dels Segadors.

Comenta aquest article