Informació general

Eleccions

Podem Cambrils surt al carrer per donar suport a la candidata Jéssica Albiach de En Comú Podem

A nivell local, la portaveu de Podem Cambrils –Leticia Menéndez– va explicar a revistacambrils.cat que, "l'objectiu d'aquest acte també és donar una mica de visibilitat del partit a Cambrils"

Per Berta Ruiz

Membres de Podem Cambrils, ahir al migdia, al passeig de les Palmeres
Membres de Podem Cambrils, ahir al migdia, al passeig de les Palmeres | Berta Ruiz

Podem Cambrils va organitzar, ahir al migdia al passeig de les Palmeres, un acte en petit comitè –amb alguns membres de la formació local– per mostrar el seu recolzament amb la candidata de En Comú Podem –Jéssica Albiach– a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. A nivell local, la portaveu de Podem Cambrils –Leticia Menéndez– va explicar a revistacambrils.cat que, "l'objectiu d'aquest acte també és donar una mica de visibilitat del partit a Cambrils. Aquesta serà una campanya electoral estranya, perquè el que realment ens agrada és sortir al carrer per tenir contacte amb les persones, mirar-nos als ulls, però els actes electorals de carrer estan restringits. Avui venim aquí per donar-nos a conèixer, que vegin que Podem està a Cambrils".

"Una sanitat 100% pública: amb més inversió, més plantilla i millors condicions"

El programa electoral de En Comú Podem recull els 25 principals canvis per a Catalunya. Aquests punts se concentren en cinc grans blocs: "La sanitat 100% pública", "Un escut social per protegir la gent", "Un horitzó verd i feminista", "L'horitzó de la República plurinacional federal" i "Una Catalunya inclusiva per a tothom". Tal com va explicar Menéndez, "el bloc més important és el de la sanitat pública; una sanitat 100% pública amb una inversió –com a mínim del 7% del PIB–, que s'augmenti la plantilla de sanitaris, que s'augmenti la inversió i es millorin les condicions laborals, acabar amb la mercantilització del sistema sobretot en l'àmbit de les residències. Aquesta pandèmia ens ha donat a conèixer molt més encara les deficiències del sistema i cal acabar amb elles".

"Un horitzó verd i feminista, un escut social i una Catalunya inclusiva"

Altres dels punts fonamentals, segons la portaveu de Podem Cambrils, "és buscar un horitzó verd i feminista en el què les dones puguin decidir sobre el seu propi cos; que es fomentin les empreses verdes i les energies renovable. A més, volem una Catalunya inclusiva en la què hi cabem tots i totes independentment de quin sigui el nostre origen. També cal 'desjudicialitzar' el tema de Catalunya; asseure'ns a parlar en una taula de negociació, les coses es resolen parlant i sobretot un escut social per a les persones més vulnerables, garantir una renda mínima i el dret a l'habitatge".

Donada la situació sanitària actual, des de la coalició En Comú Podem s'estan prioritzant els actes telemàtics durant aquesta campanya i també s'estan centrant esforços en informar sobre el vot per correu. Segons Menéndez, "s'està fomentant el tema del vot per correu informant a través de les xarxes socials, perquè sobretot hi ha persones grans que tenen vot a sortir; el vot per correu serà una acció molt important aquesta vegada".

Comenta aquest article