Informació general

Ventada

Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del pla Ventcat per la previsió de forts vents avui i sobretot demà

Per Redacció

Arbre caigut sobre un vehicle en la ventada de la setmana passada a Cambrils
Arbre caigut sobre un vehicle en la ventada de la setmana passada a Cambrils | Cedida

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya Ventcat per les fortes ventades que es preveuen avui i sobretot demà diumenge al camp de Tarragona. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, l'episodi de vent de component oest i de caràcter extens ja s’està deixant notar a la zona central i en cotes elevades de l'Altiplà Central, sense arribar encara a sobrepassar el llindar de 72 km/h. El front afectarà també avui puntualment zones del pla de Lleida, nord del camp de Tarragona i sud de prelitoral Central.

De cara a demà diumenge i durant el matí l'episodi de fort vent serà especialment destacat a les comarques del Baix Camp, Priorat, Conca de Barberà i Alt Camp per anar disminuint a la franja del migdia i tornar-se a intensificar a la tarda en aquestes mateixes comarques.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

Comenta aquest article