Informació general

Covid-19

El sindicat CGT Ensenyament demana el tancament preventiu de l'institut La Mar de la Frau

Al centre hi ha 5 grups confinats, 16 casos positius entre l’alumnat i 6 entre docents i PAS, a més, n’hi ha dos amb símptomes i estan pendents dels resultats

Per Redacció

Institut lLa Mar de la Frau
Institut lLa Mar de la Frau | Cedida

CGT Ensenyament he emès un comunicat en el que demana que s'apliquin un seguit de mesures per vetllar per la seguretat de l'alumnat i del personal de l'institut La Mar de la Frau i avisa que si el Departament d'Ensenyament no ho fa el sindicat entrarà una denúncia a Inspecció de Treball. Les mesures que demana CGT Ensenyament són que s'aturi l’activitat lectiva presencial amb la finalitat de prevenir més contagis, que s'activi un cribratge de PCR per assegurar que la incorporació al centre es faci en condicions de seguretat i que es proporcioni els EPI adients per a tot el personal educatiu.

Augment exponencial de casos al centre

Segons el comunicat emès per CGT Ensenyament," als centres s’hi detecta un augment d’afectació de la COVID  i cal un canvi de rumb sense esperar més. Així ho constaten les dades que publica el departament d’Educació i que evidencien situacions com la que ara mateix s’hi dóna a l’Institut La Mar de la Frau de Cambrils."

El passat dilluns 18 de gener va ser el dia que el Departament va escollir per fer el cribratge al professorat i resta de personal d'aquest centre mitjançant el test automostra, a partir del qual es van detectar dos positius. Segons explica CGT Ensenyament, "a partir d’aquell moment l’augment de casos ha estat exponencial, de manera que avui, al centre hi ha 5 grups confinats, 16 casos positius entre l’alumnat i 6 entre docents i PAS, a més, n’hi ha dos amb símptomes i estan pendents dels resultats."

Segons CGT, "fins ara l’administració ha intentat assegurar que als centres no hi ha transmissió. Però es dóna la circumstància que cinc alumnes positius es concentren en un mateix grup de 4t d’ESO, i n´hi ha 3 que conviuen en un altre grup del mateix nivell. Una altra dada destacable és la impossibilitat que l’alumnat d’aquests grups pugui guardar les distàncies recomanades per evitar els contagis, ja que tenen ràtios de més de 30 alumnes. Tot i que el Departament s’ha afanyat a cobrir les substitucions del professorat afectat, la situació del centre en aquests moments és constatablement insegura. L’administració, tot i les circumstàncies, no assegura les mascaretes FFP2 i confia que sigui el centre i el personal qui en facin la compra". CGT afegeix que "aquesta situació és del tot inacceptable i posa en risc la comunitat educativa de La Mar de la Frau, i, inevitablement, la qualitat educativa, a més a més de conduir a un augment de l’absentisme per la necessitat de precaució."

Comenta aquest article