Societat

Carnaval

Sense Carnaval 2021

L'evolució de la pandèmia ha fet que els organitzadors de la festa –la Nit d'Artistes de Cambrils (NAC), juntament amb la col·laboració del departament de Festes de l'Ajuntament– no s'hagi plantejat, en cap moment,  dur a terme cap activitat

Per Berta Ruiz

Imatge de la rua de Carnaval de l'any passat, el 22 de febrer de 2020
Imatge de la rua de Carnaval de l'any passat, el 22 de febrer de 2020 | Lluís Rovira i Barenys

Enguany no es podrà celebrar el Carnaval 2021 a Cambrils donada l'actual situació sanitària provocada per la covid-19. No es podrà fer ni l'arribada del Rei Carnestoltes a la sala de plens de l'Ajuntament de Cambrils, ni la rua pels carrers amb les comparses i carrosses, ni el concurs de disfresses infantils que ja era tot un clàssic per aquestes dates. L'evolució de la pandèmia ha fet que els organitzadors de la festa –la Nit d'Artistes de Cambrils (NAC), juntament amb la col·laboració del departament de Festes de l'Ajuntament– no s'hagi plantejat, en cap moment,  dur a terme cap activitat. De fet, qualsevol acte al voltant de la festa de Carnaval mou molta gent i en aquests moments és inviable. 

Pere Martí, president de la NAC: "No hi ha hagut el moment ni de plantejar-se res veient com està la situació"

Sobre la no celebració del Carnaval d'enguany, el president de la NAC –Pere Martí– ha comentat a revistacambrils.cat que, "ja sabem com està la situació; és molt complicat fer coses i a més amb el punt de responsabilitat de pensar que el que més convé és seguir tancats a casa i no muntar cap acte que convidi la gent a sortir al carrer ni a ajuntar-se. De fet, no hi ha hagut el moment ni de plantejar-se res veient com està la situació i, amb un intercanvi ràpid de whatsaps ja vam dir que no es podia fer res. La idea és esperar a que tot es resolgui el més aviat possible per poder celebrar-ho 'a lo grande' l'any que ve". 

Des de l'entitat organitzadora, la NAC, tampoc s'ha pensat en organitzar cap activitat en petit format. Segons Martí, "ens ronda alguna idea pel cap de si fer algun vídeo o alguna acció a les xarxes socials per dir 'és Carnaval i tocaria fer gresca', però en tot cas, si fem alguna cosa, serà una cosa improvisada. A nivell global podem dir que queda tot suspès i no farem res online ni cap acte ni res per responsabilitat veient com està tot. No volem fer res que promogui que la gent surti al carrer, a més seria inviable organitzar res tal i com està la situació. El que sí és curiós és que el Carnaval de 2020 va ser l'última gran festa que es va fer abans del confinament. Vam fer el Carnaval quan aquest virus sonava com una cosa llunyana a la Xina i al cap de poques setmanes ens van tancar aquí. Des d'aleshores no hem pogut fer res en tot un any, per tant, es tanca el cicle i hem complert un any sense poder fer festa". 

15 comparses i unes 1.800 persones al Carnaval de 2020

La rua de Carnaval de 2020 es va celebrar el dissabte 22 de febrer. Va ser una de les més multitudinàries dels darrers anys amb la participació de 15 comparses i unes 1.800 persones desfilant pels carrers de Cambrils, des la Vila, el barri de l'Eixample i el Port. El bon temps d'aquella jornada va propiciar que molta gent sortís al carrer a veure el pas de les colles al llarg de tot el recorregut. A més, el fi de festa es va fer a la sala de l'Ateneu Juvenil on hi va haver ball amb el dj Dejavu.

Comenta aquest article