Informació general

Ple extraordinari

Convocat un ple extraordinari i d'urgència, avui a les 12 hores, per aprovar definitivament el pressupost municipal per a l'any 2021

Per Redacció

Captura de pantalla de la sessió plenària telemàtica del passat 20 de gener
Captura de pantalla de la sessió plenària telemàtica del passat 20 de gener | Cedida

Aquest migdia, a partir de les 12 hores, se celebrarà una sessió plenària extraordinària i urgent –en format telemàtic–. La urgència de la sessió es deu a la necessitat d'aprovar definitivament el pressupost general de l'Ajuntament de Cambrils per a l'any 2021. Aquest serà un dels punts principals de l'ordre del dia en el què el govern desestimarà les al·legacions presentades. Recordem que el passat 18 de desembre, l'equip de govern presentava la seva proposta de pressupost municipal per a l'exercici de 2021 i uns dies més tard, el 23 de desembre, se celebrava un ple extraordinari telemàtic en el què es feia l'aprovació inicial del mateix amb el vot en contra de tota l'oposició en bloc. El pressupost per a l'any 2021 és de 47,7 milions d'euros, un 1,62% d'increment respecte l'any passat. Aquest es reparteix per àrees: 17, 3 milions d'euros a l'àrea de Territori; 12,4 milions a l'àrea de la Persona; 8,8 milions d'euros a Recursos Interns; 7,1 milions d'euros a Seguretat i Vialitat i 1,9 milions d'euros a l'àrea d'activitat econòmica.

Entre d'altres punts també es donarà compte de l'estat d'execució del pressupost de l'Ajuntament i dels organismes autònoms i les empreses municipals Aparcam i Ingesòl, a data de 30 de desembre de 2020 i, es donarà compte de l'informe de tresoreria sobre la morositat corresponent al darrer trimestre de 2020. Es presentaran quatre mocions, dues presentades per Cs i dues presentades pel PP. Un de les mocions de Cs demana que s'adoptin mesures per reduir la pujada del preu de l'electricitat, mentre que l'altra demana la creació d'un protocol per protegir la qualitat lumínica de Cambrils. Per la seva part, el PP demanarà impulsar de forma urgent una nova bateria d'ajudes a l'empresariat cambrilenc. Per altra banda, també presentarà una moció "per garantir la neutralitat de l’Ajuntament en les seves comunicacions i proposta d’atorgament de nom a una plaça per reconèixer el paper de la dona remendadora". En el darrer punt de l'ordre del dia es farà el control de l'acció de govern amb el torn de precs i preguntes.

El ple es podrà seguir a través del canal de Youtube de l'Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article