Informació general

Tallers

El programa d'activitats sobre salut i igualtat inclou un taller de sensibilització sobre la covid-19 a les escoles

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'un taller del programa que s'imparteix a les escoles
Imatge d'arxiu d'un taller del programa que s'imparteix a les escoles | Cedida

El Programa d’activitats en matèria de Salut i Igualtat que promou el departament de Salut pública a les escoles de Cambrils arrenca aquest curs amb la novetat d’un taller de sensibilització sobre la covid-19. A través de la participació, l’activitat vol sensibilitzar els nens i les nenes de Primària sobre la importància d’adoptar mesures individuals de protecció i fer pedagogia sobre conceptes relacionats amb la pandèmia, com el sistema immunitari o les vacunes. A més, l’activitat presta una atenció especial a les mesures d’higiene per prevenir el contagi al taller dirigit específicament a alumnes de quart curs de Primària. Aquest taller, que estrena un nou format, se centra en la higiene i la cura del propi cos.  

D'altres propostes del programa d’activitats en matèria de Salut i Igualtat també busquen fomentar l’alimentació saludable, divertida i interactiva; la prevenció de malalties com el càncer de pell; la prevenció del consum del tabac i haixix; la prevenció contra les addicions a les xarxes socials i la importància del canvi climàtic i la seva incidència en la nostra salut. També es treballa la sexualitat i l’afectivitat i el seu impacte en la salut o els bons hàbits com el no malbaratament d’aliments.  

Les activitats en format de teatre –fòrums dirigits a l’alumnat de 2n i 3r de la ESO– han adaptat el seu format per continuar treballant aspectes tan importants com la promoció efectiva de la igualtat, la llibertat, el respecte i la confiança mútua així com per trencar amb estereotips de gènere. Les activitats es continuen donant de forma presencial i s’han ampliat el número per tal de poder donar cobertura a tots els grups bombolla de forma individual, prenent sempre totes les mesures de seguretat. Tot i així, donada la situació actual derivada de la pandèmia, el Departament de Salut pública ha ofert als centres educatius la possibilitat d’adaptar algunes de les activitats de forma telemàtica.  

Comenta aquest article