Informació general

Eleccions

Se celebra un ple extraordinari d'urgència per sortejar els membres de les meses electorals per al 14-F

La urgència de la convocatòria ve deguda al pronunciament judicial dictat –ahir– pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que manté, provisionalment, les eleccions al Parlament per al 14 de febrer

Per Berta Ruiz

Captura de pantalla de la sessió plenària d'aquest matí
Captura de pantalla de la sessió plenària d'aquest matí | Cedida

Aquest matí, a les 10 hores, s'ha celebrat un ple extraordinari telemàtic i urgent per sortejar els Membres de les Meses Electorals de les properes Eleccions al Parlament de Catalunya. De fet, la urgència de la convocatòria ve deguda al pronunciament judicial dictat –ahir– pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que manté, provisionalment, les eleccions al Parlament per al proper 14 de febrer. El TSJC ha suspès de forma cautelar el decret del Govern que ajornava les eleccions. Els comicis es mantenen, de moment, en aquesta data. El tribunal ha acceptat les mesures cautelaríssimes que demanaven dos dels recursos, un d'un particular i l'altre d'Izquierda en Positivo. Pel que fa a les mesures cautelars que plantegen altres recursos, s'ha donat trasllat a la Generalitat i a la fiscalia perquè presentin les seves al·legacions abans de dijous a les 10 hores.

Fins ara, aquest tràmit del sorteig de les Meses Electorals per a unes eleccions es feia en un acte tancat. Ara però, aquest procediment s'ha de fer –de forma obligatòria– en una sessió plenària a tots els consistoris. La sessió plenària ha estat molt ràpida –uns cinc o deu minuts– i no ha estat exempta d'algunes queixes per part de l'oposició. Des de Secretaria de l'Ajuntament s'ha enfocat cap a la pantalla d'un ordinador i s'ha fet el sorteig automàtic. Alguns regidors demanaven que es compartís la pantalla per tal de veure-la millor. L'alcaldessa –Camí Mendoza– ha reconegut que "entenem que hi ha algunes dificultats (tècniques), però siguem una mica pacients tots".

 

 

 

Comenta aquest article