Informació general

Urbanisme

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: «El PP diu que venem fum; no és fum ja que tenim el projecte de la rambla de Jaume I al 90%»

La remodelació de la rambla de Jaume I és una de les grans obres previstes dins del PAM i al pressupost per a l'any 2021 s'ha previst una partida d'1,3 milions d'euros, no exempta de crítiques per part de l'oposició

Per Berta Ruiz

Aspecte de la Rambla de Jaume I, a principis d'aquest mes de gener
Aspecte de la Rambla de Jaume I, a principis d'aquest mes de gener | Lluís Rovira i Barenys

Aquest passat mes de desembre, l'equip de govern presentava el pressupost municipal per a l'any 2021 i, uns dies després, es feia l'aprovació inicial d'aquest document amb contundents crítiques per part de tots els grups de l'oposició i el seu vot contrari en bloc. Dins de l'apartat d'inversions, un dels principals anuncis que feia el govern municipal era el projecte de remodelació de la rambla de Jaume I, que es dota amb 1,3 milions d'euros –un 40% del seu pressupost– per tirar-lo endavant. Recordem que aquesta remodelació és una de les grans obres previstes dins del Pla d'Actuació Municipal 2019-2023 (PAM) dins de l'àrea d'Urbanisme. Es preveu una reforma estètica integral així com una renovació dels serveis.

David Chatelain (PP): "Ningú ha vist ni el pressupost de l'obra ni el projecte i tampoc ha passat per cap procés participatiu"

A la sessió plenària d'aprovació inicial del pressupost municipal, el passat 23 de desembre, l'oposició va criticar amb contundència que no se'ls havia fer arribar cap document d'aquest projecte, ni cap disseny ni cap idea sobre la proposta de remodelació. Unes crítiques que, fa uns pocs dies, el PP va tornar a reiterar en un comunicat de premsa. Literalment, el portaveu de la formació popular –David Chatelain– va demanar al govern que "deixi de vendre fum i es dediqui a governar". Els populars van recordar com encara estan esperant veure la documentació de la reforma de la rambla de Jaume I –que té atribuïda partida– "sense que ningú hagi vist ni el pressupost de l'obra ni el projecte i que tampoc ha passat per cap procés participatiu". Segons va afirmar Chatelain "ja estem acostumats a aquesta forma de màrqueting polític basat en llançar un titular i després deixar passar el temps".

Enric Daza: "Fins que no tinguem el projecte al 100%, evidentment, no el podem ensenyar"

Sobre aquestes crítiques, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Cambrils –Enric Daza– ha volgut contestar a les declaracions del portaveu del PP. "El PP diu que venem fum; no és fum. Tenim el projecte al 90% i hem fet una provisió d'un pressupost del qual tenim 12 mesos per endavant i, fins que no tinguem el projecte al 100%, evidentment, no el podem ensenyar. És un projecte important que s'ha confeccionat des del departament d'obra pública al 100%. Ens queden uns plecs per decidir i en el moment que el passem a aprovar, abans informarem a l'oposició i a tot el veïnat". Enric Daza també ha recordar que, "el pressupost és un element viu i es poden fer modificacions de crèdit durant tot l'any, però ja hi ha aquesta previsió de l'execució del projecte dins de pressupost. El projecte està al 90%, queden alguns detalls i matisos per aclarir, fins que no estigui finalitzat no el podem ensenyar".

Comenta aquest article