Informació general

Covid-19

S'administren les primeres dosis de la vacuna de Moderna als professionals de la sanitat de la demarcació de Tarragona

L’Hospital Comarcal d’Amposta ha estat el primer de la demarcació en utilitzar la vacuna de Moderna

Per Redacció

La primera vacuna de Moderna es va administrar a una infermera de l'hospital d'Amposta
La primera vacuna de Moderna es va administrar a una infermera de l'hospital d'Amposta | Cedida

La nova vacuna de Moderna es va començar a administrar a la demarcació de Tarragona ahir diumenge 17 de gener, concretament a l'Hospital Comarcal d'Amposta. En aquest centre es va vacunar a un total de 30 professionals de primera línia, i la previsió és vacunar durant aquesta setmana els 235 professionals que ho han sol·licitat. Les dues primeres vacunes s'han administrat a Anna Deosdad, infermera de 36 anys, que treballa des de fa 5 anys a l'HCA i que actualment està a la planta de pacients Covid aguts; i a Victor Díaz, infermer d'urgència a l'HCA des de fa un any i mig.

D'altra banda, el Departament de Salut va començar, també, ahir diumenge a administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer contra la covid-19 a persones que ja havien rebut la primera el passat 27 de desembre, quan els primers vials van arribar a Catalunya. Aquest cop, però, la primera persona en ser vacunada ha estat de l'Alt Pirineu i no de l'Hospitalet. Leocàdia Penya, de 85 anys i usuària de la residència de gent gran Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur, ha estat la primera catalana a tenir ja al seu cos les dues dosis de la vacuna contra el coronavirus. Després d'ella, ha rebut la segona dosi la directora del centre, Rosa Vilanova.

Salut intervé la residència Les Alzines de Tarragona

Aquest passat dijous, 14 de gener, la Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat va signar la resolució per la qual es declara la intervenció en el centre residencial Les Alzines de Tarragona per fer front a la contingència produïda a causa dels casos de COVID-19 que afecten al centre.

El 4 de gener es van detectar 8 usuaris positius i 1 treballador concentrats a la segona i sisena planta del centre. El cribratge realitzat l’endemà, 5 de gener, van detectar-se 19 usuaris positius i 3 treballadors. Aquest dia l’Equip d’Intervenció Ràpida i la Inspecció de Salut Pública varen visitar el centre. El dia 8 de gener va realitzar-se un nou cribratge en el qual es van detectar 5 residents positius més i 2 treballadors més contagiats. Des del 4 de gener al centre hi ha hagut 27 residents positius per Covid-19. La Fundació Vallparadís assumeix, provisionalment, la direcció i la gestió del centre residencial Les Alzines de Tarragona.

 

Comenta aquest article