Societat

Sant Antoni

La benedicció dels animals al pati de l'Ermita, únic acte de celebració de Sant Antoni

Ahir, diada de Sant Antoni Abat –patró dels animals domèstics i de treball– es va fer la tradicional benedicció de mascotes al pati de l'Ermita

Per Berta Ruiz

Mossèn Joan M. Padrell beneint el conillet d'Índies d'una xiqueta, ahir al migdia al pati de l'Ermita
Mossèn Joan M. Padrell beneint el conillet d'Índies d'una xiqueta, ahir al migdia al pati de l'Ermita | Berta Ruiz

Ahir diumenge 17 de gener, diada de Sant Antoni Abat –patró dels animals domèstics i de treball– es va fer la tradicional benedicció de mascotes al pati de l'Ermita. De fet, donada l'actual situació sanitària provocada per la covid-19, aquest va ser l'únic acte de celebració que s'ha pogut celebrar amb motiu de la festa de Sant Antoni. A les dotze del migdia hi va haver missa a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí i a la sortida, cap a tres quarts d'una, mossèn Joan M. Padrell va sortir al pati per beneir alguns dels animals que els seus propietaris van portar. Enguany, l'afluència de gent i d'animals va ser força reduïda. Tant la situació sanitària actual com la intensa ventada que va bufar durant tota la jornada d'ahir no van ajudar massa a una major participació. No obstant això, diferents gossets i un conillet d'Índies van rebre la seva benedicció. En tot moment, la gent reunida al pati de l'Ermita va mantenir les distàncies de seguretat.

L'alcaldessa –Camí Mendoza– i diversos regidors del consistori cambrilenc com Cinta Ballesté, Lluís Abella i Marta Borràs van acudir a la missa i al posterior l'acte de benedicció dels animals. Aquest any, la covid-19 ha impedit que es poguessin organitzar més actes com el tradicional esmorzar popular a la Cooperativa Agrícola, els Tres Tombs o el ball i el concert de Sant Antoni al Palau Municipal d'Esports. Recordem que, en els darrers anys, les activitats se concentraven en un únic cap de setmana i són organitzades per l’Ajuntament de Cambrils amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola.

Comenta aquest article

Galeries relacionades