Informació general

Concentració

La Plataforma Cel Net i Xarxa Sud convoquen, demà a Tarragona, una concentració de protesta un any després de l'accident químic d'IQOXE

La demanda més clara es segueix dirigint a la Generalitat de Catalunya que, un any després, no ha pres cap mesura per protegir a la població i al territori

Per Redacció

Imatge de la planta d'IQOXE a la Canonja, l'endemà de l'explosió, el gener de 2020
Imatge de la planta d'IQOXE a la Canonja, l'endemà de l'explosió, el gener de 2020 | ACN (Roger Segura)

Demà, 14 de gener, farà un any de l’accident a IQOXE a Tarragona que va causar tres morts i diversos ferits. La Plataforma Cel Net i Xarxa Sud convoquen una concentració per denunciar els fets. S’ha fet una crida a les més de 148 entitats del Camp de Tarragona a adherides al manifest "Som Territori. La impunitat s’ha acabat" i a la ciutadania a mobilitzar-se. La concentració tindrà lloc, seguint les mesures sanitàries i de seguretat requerides, demà dijous a les 19.30h a la Plaça de la Font de Tarragona.

Sota el nom de "Som Territori. La impunitat s’ha acabat" fa un any es va presentar un manifest com a resposta a l’accident. Aquest va comptar amb més de 148 entitats adherides i amb una resposta diversa on s’hi van unir entitats de l’àmbit cultural, ecologistes, associacions de veïns/es, lleure educatiu, estudiantils, entre d’altres. Aquesta diversitat així com les mobilitzacions de l’últim mes liderades per diferents associacions i sindicats, demostra que la situació preocupa a la població que exigeix respostes i canvis, segons el comunicat de la Plataforma Cel Net i Xarxa Sud.

La demanda més clara es segueix dirigint a la Generalitat de Catalunya que, un any després, no ha pres cap mesura per protegir a la població i al territori "davant la impunitat absoluta amb la que les empreses dels complexos petroquímics atempten contra la seguretat i la salut de la població. Tampoc han fet cap gest les administracions locals. Les mesures que es recollien en el manifest “Som Territori. La impunitat s’ha acabat” segueixen sent necessàries i urgents per garantir la transparència, seguretat, minimització de l’impacte del complex petroquímic i una nova legislació que protegeixi a la població per sobre dels interessos de les empreses", segons el comunicat emès per la Plataforma Cel Net i Xarxa Sud.

Comenta aquest article