Societat

Sant Antoni

La benedicció dels animals, únic tast de la festa de Sant Antoni aquest proper diumenge 17 de gener

Aquest serà l'únic acte que s'organitzi, enguany, per celebrar sant Antoni. No es faran ni els Tres Tombs ni cap acte més donada la situació sanitària per la covid-19

Per Redacció

Benedicció dels animals en la festivitat de Sant Antoni de l'any passat
Benedicció dels animals en la festivitat de Sant Antoni de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

Enguany, donada la situació sanitària provocada per la covid-19, no hi haurà cap acte de celebració de la festa de Sant Antoni. Únicament, el proper diumenge 17 de gener –diada de Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics i de treball– es farà la tradicional benedicció dels animals. A les 12 hores hi haurà missa a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí i a la sortida, cap a les 12.45 hores,  mossèn Joan M. Padrell farà la benedicció dels animals i mascotes al pati de l'Ermita. La benedicció es farà amb la recomanació no es produeixin aglomeracions de gent en aquell moment i que es mantinguin les distàncies de seguretat.

Aquest any, degut a la situació provocada pel coronavirus, tampoc es podran celebrar ni els Tres Tombs ni el tradicional esmorzar popular a les dependències de la Cooperativa Agrícola. Recordem que, en els darrers anys, les activitats es concentraven en un únic cap de setmana i eren organitzades per l’Ajuntament de Cambrils amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola.

Sant Antoni, patró dels animals domèstics i de treball

La festa de Sant Antoni se celebra dins de la setmana dels barbuts, que es considera la més freda de l’any i aplega les festivitats de tres sants amb barba: Sant Pau Ermità (15 de gener), Sant Antoni Abat (17 de gener) i Sant Maür (18 de gener). Sant Antoni és el patró dels animals domèstics i de treball. Protegeix els animals de trencadures i malalties i garanteix la fertilitat i el guariment del bestiar.

Comenta aquest article