Informació general

Ocupació

L'Ajuntament contracta 15 persones aturades a través de convocatòries extraordinàries

Des del novembre, el consistori compta amb dues treballadores socials i una auxiliar contractades en el marc del programa Treball i Formació Covid-19 del SOC

Per Redacció

Imatge de l'edifici de l'Ajuntament de Cambrils
Imatge de l'edifici de l'Ajuntament de Cambrils | Cedida

L'Ajuntament de Cambrils ha contractat 15 persones aturades a través de dues convocatòries extraordinàries per fomentar la inserció laboral dels col·lectius més vulnerables. Per una banda, gràcies a la subvenció Treball i Formació Extraordinària Covid-19 del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el passat mes de novembre van signar contracte per nou mesos a jornades complerta dues treballadores socials (adscrites al  departament de Benestar Social per donar suport gestions ajudes ciutadania derivades de la situació sanitària) i una auxiliar administrativa (adscrita a l’Oficina Tècnica d’Inclusió Social per donar suport en la línia d'ajudes a l'habitatge i al lloguer).  

Per altra banda, el desembre es van incorporar 11 persones contractades amb una subvenció de la Diputació de Tarragona per a la realització d’accions que fomentin la reactivació ocupacional i econòmica. Durant sis mesos, aquestes persones, que compleixen una sèrie de requisits com estar registrades com a demandants d’ocupació, treballaran a jornada complerta en la realització de neteges extres i desinfeccions als equipaments públics que compten amb més persones usuàries. Concretament, es destinaran a les set escoles de primària de Cambrils, l'Escola Municipal de Música, les dues llars d'infants municipals, l'Escola d'Adults, el Casal d'Avis, la Biblioteca, i el pavelló poliesportiu.  

L’Ajuntament també ha contractat en pràctiques un jove amb perfil de graduat en Dret, beneficiari de la Garantia Juvenil del SOC. A més, el Departament de Polítiques Actives d'Ocupació està treballant en la convocatòria de Treball i Formació de la línia Dona del SOC, que permetrà la contractació a finals de febrer d'una administrativa per la Policia Local i una conserge pel Departament de Participació (Centres Cívics) durant un any.  

150.000 euros per a Plans d'ocupació municipals

Finalment, per complementar tots aquests programes, durant l'any 2021 l'Ajuntament promourà nous plans d'ocupació municipals amb un pressupost de 150.000 euros provinents del romanent de tresoreria. A través d'aquests plans finançats amb recursos propis es contractaran 11 persones (algunes duran 6 mesos i d'altres durant 12 mesos).  

Les persones contractades seran peons de brigada per a les tasques manteniment de la via pública i l'enllumenat, una brigada especial de dues persones per a les petites tasques de manteniment de les escoles publiques i serveis educatius propis, i una persona de manteniment pels diferents equipaments de l'àrea d'Esports.  També es reforçarà l’OAC amb dues persones que es dedicaran a donar suport en temes d'informació, atenció a la ciutadania  i acompanyament en tots els processos de tramitació, ja que la tramitació electrònica suposa en alguns casos un plus de dificultat per a un sector de la ciutadania que no disposa ni dels coneixements ni de les eines digitals.  

El regidor d'Ensenyament i Polítiques  Actives d'Ocupació, Alejandro Garcia, ha explicat que l'Ajuntament està mobilitzant tots els esforços i recursos tant propis com en col·laboració amb altres administracions per crear oportunitats de treball a aquelles persones aturades, que tenen perfils de difícil ocupabilitat, que s'han quedat sense feina com a conseqüència de la pandèmia o per la mateixa estructura del mercat laboral del territori. L'objectiu és que els plans d'ocupació municipals complementin els programes de formació i treball d'altres administracions i s'adrecin a perfils amb menys formació i més dificultats per accedir al món laboral.    

Comenta aquest article