Informació general

Temporal

Paisatge de postal a Cambrils després del pas del temporal Filomena (conté galeria fotogràfica)

Aquest matí, amb el cel clar i amb una mica de vent de mestral que ha netejat l'ambient, el paisatge muntanyenc proper ha aparegut completament blanc

Per Lluís Rovira i Barenys

Far vermell del port de Cambrils amb la serra de Llaveria i la Mola de Colldejou nevades, al darrera
Far vermell del port de Cambrils amb la serra de Llaveria i la Mola de Colldejou nevades, al darrera | Lluís Rovira i Barenys

El temporal Filomena ha deixat un rastre de neu molt important al territori. Aquest matí, amb el cel clar i amb una mica de vent de mestral que ha netejat l'ambient, el paisatge muntanyenc proper ha aparegut completament blanc. Tota la silueta de muntanyes que envolten Cambrils; les muntanyes de l'Hospitalet, la serra de Llaberia i la Mola, la serra d'Argentera, la serra de la Mussara,..., mostren el rastre de la important nevada que en alguns punts del Priorat i de la Terra Alta ha arribat als 60 cm.

Es recullen 44 litres/m2 a Cambrils

Ahir al vespre, Protecció Civil de la Generalitat encara va mantenir activada l'alerta dels plans Neucat i Inuncat pel risc de neu encara ahir a la nit tot i que al migdia d'ahir ja s'havia desactivat l'alerta per vent. El pas del temporal Filomena per Cambrils s'ha traduït en un total de pluja de 44 litres/m2, segons dades recollides per l'Estació Meteorològica de la Casa Sant Josep. D'altra banda, el temporal també ha propiciat un fort onatge de gregal al litoral cambrilenc durant el cap de setmana.

Un total d’11 Consells Comarcals van informar al CECAT de Protecció Civil que avui no podrien realitzar els serveis de transport escolar a causa de la nevada. Es tracta dels consells comarcals de: Urgell, les Garrigues, La Noguera; la Segarra, el Pla d’Urgell, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre (només ruta Tivissa i Móra d’Ebre), el Segrià, Priorat, la Conca de Barberà i l’Alt Camp (només ruta Querol i Mont-ral). Per la seva banda, Renfe va informar que es mantenia suspesa la circulació de trens Ave i Llarga Distància pels recorreguts fora de Catalunya. Ahir va estar suspesa tot el dia la circulació entre Reus i Riba-Roja de la R15, i la R13 i R14 entre Lleida i la Plana de Picamoixons.

Comenta aquest article

Galeries relacionades