Informació general

Nevada

La neu arriba al territori amb gruixos de 24 cm a municipis del Priorat i la Ribera d'Ebre

Finalment, però, la neu no ha arribat al litoral i a Cambrils la precipitació ha estat de pluja amb un volum d'11,6litres/m2 (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Redacció

Neu al municipi de Porrera, al Priorat / Foto: Isabel Castellví
Neu al municipi de Porrera, al Priorat / Foto: Isabel Castellví

El temporal Filomena ha arribat aquesta matinada començant pel sud i s'estén per bona part de Catalunya, especialment a Terres de l'Ebre i Ponent, però també la Catalunya central. Finalment, però, la neu no ha arribat al litoral i a Cambrils la precipitació ha estat de pluja amb un volum d'11,6litres/m2, segons dades de l'estació automàtica de la Casa Sant Josep.

Neu al territori

El Parc Natural dels Ports, a 1.055 metres, ha acumulat 23 centímetres de neu, però a l'Ebre ha nevat a qualsevol cota, i ho continua fent a l'interior. Aquest matí, la neu ja havia deixat entre 10 i 15 centímetres a Falset (Priorat) i 14 a Tivissa (Ribera d'Ebre). Al migdia els gruixos de neu ja eren de 24 cm a Falset i 23 cm a Tivissa, segons les dades recollides a la Xarxa d'Observadors Meteorològics del Servei Meteorològic de Catalunya

Ha nevat també a Lleida (Segrià), on no ho feia des de feia tres anys, i també a Vic (Osona). També han recollit neu a Olot (Garrotxa) i Sant Hilari Sacalm (Selva). Pel que fa a la costa i les zones del prelitoral central, la cota continua al voltant dels 200 o 300 metres.

La neu ha cobert de blanc municipis de les comarques de l'interior de la demarcació de Tarragona. A la capital del Priorat, a Falset, la neu cobreix carrers, cotxes i teulades amb un gruix d'entre 10 i 15 centímetres. També a Tivissa s'acumulen uns 14 centímetres de neu. També ha nevat en poblacions on és més habitual veure-hi neu, com ara Prades (Baix Camp) i Querol (Alt Camp), que registren gruixos de 6 i 8 centímetres, respectivament.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades