Cultura

Música

Es posa en marxa «On Air», un projecte de promoció musical a les xarxes socials

Es tracta d'una iniciativa impulsada per dos cambrilencs –Francesc Mur i Sara Ocaña– que té l'objectiu de promocionar a músics i grups de música a través de les xarxes socials

Per Berta Ruiz

Sara Ocaña és la presentadora del programa "On Air"
Sara Ocaña és la presentadora del programa "On Air" | Cedida

Ja està en marxa el projecte musical "On Air". Es tracta d'una iniciativa impulsada per dos cambrilencs –Francesc Mur i Sara Ocaña– que té l'objectiu de promocionar a músics i grups de música que, actualment, estan passant per una situació complicada. Segons ha explicat Francesc Mur a revistacambrils.cat, "com a expresident de l'Associació de Músics de Cambrils vam pensar, juntament amb la Sara –la presentadora del programa– en com podríem potenciar aquesta promoció que, moltes vegades requereix de recursos econòmics. Entenem que la música forma part de les nostres vides i sempre la tenim present".

Tal com ha comentat Mur, "creiem que són molts els talents que mai s'arriben a descobrir i és per això que, "On Air" vol posar el seu granet de sorra per ajudar a tots aquells que vulguin mostrar el seu talent. Youtube s'ha convertit en una plataforma amb la què es pot arribar a tot el món i volem oferir aquest mitjà com a espai de promoció". A banda d'usar aquest canal com a plataforma de difusió, des del projecte "On Air" també volen contactar amb professionals de la música "perquè ens expliquin les seves experiències i puguin donar consells a tots aquells que comencen" ha comentat Mur. Per dur a terme aquesta iniciativa també compten amb la col·laboració de l'Escola de música Rock&Soul de Cambrils, amb un planter d'alumnes amb molt potencial.

Emissió del programa a través del canal de Youtube

El programa, a través del canal de Youtube, es començarà a emetre el proper mes de febrer amb el compromís de fer dos programes mensuals. Segons ha explicat Francesc Mur, "ja estem rebent material de bastants punts, des de Cambrils, Lleida, Madrid o fins i tot Bogotà. Ens sembla interessant parlar amb grups de música d'arreu del món; al cap i a la fi seran tot ells els que ens ajudaran a fer la difusió que es mereixen". A cada programa d'On Air es parlarà amb un grup o músic diferent. Es farà una breu presentació de la formació, s'emetrà un tros de cançó o de videoclip i es complementarà amb una entrevista promocional. Després de cada programa la difusió i promoció seguirà a través d'Instagram.

Logotip del programa

 

Comenta aquest article