Informació general

Covid-19

S'actualitzen els certificats d'autoresponsabilitat i desplaçament per l'entrada en vigor del confinament perimetral municipal

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'un control de la Policia Local
Imatge d'arxiu d'un control de la Policia Local | Cedida

Amb l'entrada en vigor del confinament perimetral municipal, des d'avui 7 de gener, el Departament d’Interior ha actualitzat els certificats d’autoresponsabilitat i ja són disponibles el de desplaçament d'entrada i sortida del municipi i el d’entrada i sortida de Catalunya, a més dels de desplaçaments nocturns. Aquest document és un model de certificat en què es declara de manera responsable que l’activitat que es duu a terme a l’espai públic és una de les autoritzades. El certificat en facilita la comprovació a la policia local i als Mossos d’Esquadra, perquè és un model estàndard. El certificat autoresponsable serveix per als desplaçaments amb qualsevol vehicle i també per si anem a peu.

El certificat només el pot demanar la policia. En cap cas no es podrà multar per no portar-lo, però sí que us poden multar per no complir les mesures. Per tant, si els agents policials aturen algú, haurà de justificar que l’activitat que feu s’ajusta a les previstes pel govern. No cal dur el document imprès; es pot dur al mòbil o en una tauleta i ensenyar-lo als agents en el dispositiu.

Comenta aquest article